Roma Pass

Deze Rome informatie blog is geschreven voor de Nederlanderstalige gasten van de Bed and Breakfast Little Italy Hostel Rome en de B&B Chaplin.

B&B Chaplin Hostel RomeLittle Italy Bed and BreakfastMeer Hotels in RomeItalië Hotels

Aktuele versie van dit artikel: Roma Pass 2014.

Hoewel zowel de Chaplin Bed and Breakfast als het Little Italy Hostel in het centrum van Rome liggen, en het grootste gedeelte van de Eeuwige stad makkelijk te voet of met het openbaar vervoer te bereiken valt, kan het toch de moeite waard zijn de zogeheten Roma Pass aan te schaffen, vooral wanneer men slechts 3 of dagen in Rome op bezoek komt.

De Roma Pass is een gecombineerde museum- en openbaar vervoer-kaart voor Rome. De kaart is 3 dagen geldig en kost 20 Euro.

Met de kaart heeft U gratis toegang bij de eerste 2 monumenten or musea (met uitzondering van de Vatikaanse musea) die U bezoekt en een korting op de bezienswaardigheden die U daarna wilt bezichtigen. Een extra voordeel is dat, wanneer men de Roma Pass eenmaal in zijn bezit heeft, men niet meer in de rij hoeft te gaan staan om een kaartje te kopen, wat U veel tijd bespaart, vooral bij de meest populaire Romeinse toeristische trekpleisters, zoals bijvoorbeeld het Colosseum.

De Roma Pass can (theoretisch tenminste) verkregen worden bij de information points die bij de belangrijkste attracties in de buurt te vinden zijn. Op hetmoment is de Roma Pass echter enkel te verkrijgen bij het VVV in Rome Termini. Dit bevindt zich in de hal die zich naast spoor 24 bevindt. Aangezien de information borden in Termini verzuimen duidelijk aan te geven om wat voor informatie (trein? bus? toeristen?) het gaat is het beter de aanwijzingen te volgen naar het postkantoor dat bij spoor 24 ligt. Het VVV is hier schuin tegenover.

De Pass kan ook gekocht worden bij de ingang van de musea en monumenten van Rome zelf, maar in dat geval moet men natuurlijk wel weer in de rij gaan staan.

Met de Roma Pass kunt U 3 (opeenvolgende!) dagen gratis met de bus, tram en metro door Rome rijden. U dient de openbaar vervoerspas de eerste maal dat U de kaart gebruikt te stempelen, en er dan Uw voor-en Uw achternaam, zowel als Uw geboortedatum op te schrijven. De Roma Pass is geen 72-uren kaart: het is slechts geldig tot middernacht op de derde dag dat U de kaart gebruikt.

NB: De eerste dag hoeft niet noodzakelijk de dag te zijn waarop U de kaart koopt: de Roma Pass gaat in op de dag waarop U hem stempelt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Roma-Pass en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s