Toeristische Informatie Rome

Deze Rome informatie blog is geschreven voor de Nederlandstalige gasten van de Bed and Breakfast Little Italy Hostel Rome en de B&B Chaplin.

B&B Chaplin Hostel RomeLittle Italy Bed and Breakfast

Voor het geval de informatie over Rome op deze site niet toereikend is kunt U altijd nog een van de toeristenkantoren in de Eeuwige Stad bezoeken Het VVV van Rome heet hier APT (Azienda Provinciale del Turismo) en is in de Via Parigi, 5 (bij Piazza della Repubblica). U neemt de metro naar Repubblica (lijn A). U loopt de Via Emanuele Orlando in en gaat dan bij de tweede straat rechtsaf (Via Parigi). Wees voorzichtig, want het verkeer rondom het Piazza della Repubblica is meestal behoorlijk chaotisch.

Er zijn ook een aantal zogeheten Rome information points (PIT, oftewel Punti Informativi Turistici) verspreid over het centrum van de stad, dichtbij de belangrijkste bezienswaardigheden en openbaar vervoersknooppunten.

Bij de PIT kan men (soms, Rome is een beetje blut en dus zijn deze niet altijd beschikbaar) gratis stadsplattegronden krijgen, evenals brochures over tentoonstellingen en andere evenementen en een gids met wat er elke maand in Rome gebeurt. Ook kunnen de Roma Pass en de Roma & Più Pass hier gekocht worden, zowel als kaartjes voor de Archeobus.

Noch de APT, noch de PIT kantoren, mogen hotels voor U reserveren.

De verschillende PITs bevinden zich op de volgende plekken:

  • In de aankomsthallen van de twee vliegvelden Ciampino en Fiumicino (Terminal C).
  • Op het centrale station Roma Termini, in de hal tussen spoor 24 en de Via Giolitti.
  • Het centrale kantoor is tegenwoordig gevestigd in de Via di San Basilio, 51 en heet PIT Barberini. Dit is tevens het hoofdkantoor van het “Departement voor Promotie van het Toerisme en de Mode”.
  • De PIT Castel Sant’Angelo bevindt zich in de Piazza Pia. Met Uw rug naar de rivier loopt links om de Engelenburcht.
  • De PIT Fori Imperiali bevindt zich in de Via dei Fori Imperiali. Wanneer U uit de Colosseum metro halte komt, gaat U meteen rechtsaf.
  • De PIT Via Nazionale bevindt zich op de Via Nazionale, bij het Palazzo delle Esposizioni.
  • De PIT Navona is niet op het Piazza Navona zelf, maar op een pleintje (Piazza delle Cinque Lune) ten noord-oosten hiervan.
  • De PIT San Giovanni in Laterano is op het Piazza van dezelfde naam.
  • De PIT Minghetti ligt op de hoek van de Via Minghetti en de Via del Corso en zou dus eigenlijk beter PIT del Corso geheten kunnen hebben. Vanaf Piazza Venezia loopt U de Via del Corso in en dan is het op de hoek van de 6e zijstraat.

De PIT Leopardi bestaat sinds December 2013 niet meer. De kantoren bij de Santa Maria Maggiore en in Trastevere, toch één van de meest toeristische wijken van Rome, zijn al langer gesloten. Helaas staan deze vaak nog wel aangegeven op de meeste stadsplattegronden (inclusief de kaarten die door de PITs zelf uitgegeven worden).

De meeste information points zijn geopend van 9.30 ’s tot 19 uur. De PIT op het vliegveld Ciampino sluit een half uurtje eerder, terwijl degenen op Fiumicino en in het station tot 19.30 open blijven. De PIT Barberini is de enige die op zaterdag en zondag gesloten is.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Practische Informatie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.