Vliegveld Fiumicino

Deze Rome informatie blog is geschreven voor de Nederlanderstalige gasten van de Bed and Breakfast Little Italy Hostel Rome en de B&B Chaplin.

B&B Chaplin Hostel RomeLittle Italy Bed and BreakfastMeer Hotels in RomeItalië Hotels

Rome’s internationale vliegveld heet Leonardo Da Vinci, maar het wordt over het algemeen Fiumicino genoemd, naar het stadje waar het bij ligt. De vliegveld code is FCO. Fiumicino heeft 4 terminals: T1, T2, T3 en T5. Terminal T5 wordt enkel gebruikt door Amerikaanse en Israelische luchtvaartmaatschappijen.

Hoe van Fiumicino naar Rome te komen:

De trein die Fiumicino verbindt met het centrale station van Rome, Termini, heet de Leonardo Express en kost 14€. Het kaartje voor de trein kan gekocht worden bij de kaartjeskantoren en ticketautomaten, maar bij de kantoren staat er altijd een lange rij en de automaten zijn vrijwel altijd stuk dus om tijd te besparen kunt U ze het bestekopen bij tabakswinkels en tijdschriftenkiosken. De eerste trein vanuit Rome Termini naar Fiumicino vertrekt om 5.52 ’s ochtends en de laatste om 10.52 ’s avonds. De eerste trein van Fiumicino naar Rome gaat om 6.37 ’s ochtends en de laatste om 11.37 ’s avonds. De reis duurt ongeveer 30 minuten en de trein stopt op spoor 24. U gaat rechtsaf wanneer U de trein verlaat om in Termini’s centrale hal te komen, waar U ook de ingang van de Romeinse metro en de uitgangen naar het busplein vindt.

Indien U geld wilt besparen kunt U de trein nemen naar Ostiense, Rome’s derde treinstation. Vanuit Ostiense loopt U naar de metrohalte Piramide van waaruit U de metro kunt nemen naar Rome Termini. Deze trein stopt ook bij de haltes Trastevere, Tiburtina en Tuscolana.

Er is een vaste prijs van 48 Euro voor taxis vanuit Fiumicino naar waar dan ook in het centrum van Rome (dus ook hostel Chaplin en Bed & Breakfast Little Italy) en vice versa. Vraag, om zeker te zijn, de chauffeur vooraleer in te stappen hoe veel het gaat kosten: ten eerste zijn niet alle taxichauffeurs even eerlijk en bovendien kunnen taxis die hun thuisbasis in Fiumicino in plaats van Rome hebben nog steeds 60 Euro vragen (Dit is omdat ze geen vergunning hebben om klanten terug naar het vliegveld te rijden). Besteed geen aandacht aan de illegale taxichauffeurs die U benaderen op hetmoment dat U de aankomsthal betreedt, al zien ze er nog zo officieel uit.

Ook zijn en tegenwoordig een aantal maatschappijen die een direkte busverbinding naar de stad Rome verzorgen. Deze heten respectievelijk Atral/Schiaffini, SIT en Terravision. De prijzen variëren nogal eens maar liggen over het algemeen rond de 6 Euro voor een enkeltje.

Een limousine service kost vaak evenveel of zelfs minder dan een taxi.
Voor informatie: Airport Connection Services: http://www.airportconnection.it (+39 06 3383221) of Airport Shuttle: http://www.airportshuttle.it (+39 06 42014507)

Verloren voorwerpen:

Het kantoor voor verloren voorwerpen (ADR/BSA Found Property Office) is in Terminal C (Volg de bordjes naar Arrivals – Luggage Delivery).
Telefoon: +39 06 65953313 – 3541 (Mon-Fri 9-12.30: Thu 2pm-4.30pm).

Bagagedepot:

Er is een bagagedepot op de begane grond in de “international arrivals” hal in Terminal 3. De openingstijden zijn van 6,30 tot 23,30 uur. U betaalt 6 Euro per koffer per 24 uur, of U Uw koffers nu de volle 24 uur of slechts 5 minuten in bewaring geeft.

Postkantoren:

Er zijn twee ppostkantoren op het vliegveld, een in Terminal A en een in Terminal C. De openingstijden zijn van 8-21 uur.

Executive Center:

Het Atahotel Executive Center is in Terminal A (“domestic flights”). Het is geopen van 6-22 uur. Vergaderzalen, wachtkamers en tijdelijke kantoren met fax en internetverbindingen.
Web: http://www.atahotel.it Mail: info@executivecenter.com

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome openbaar vervoer en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Vliegveld Fiumicino

  1. MIeke zegt:

    dank je wel voor alle duidelijke informatie,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.