Castel Sant’Angelo

Castel Sant’Angelo: Praktische informatie

Het officiële adres van Castel Sant’Angelo is Lungotevere Castello, 50. Het is telefonisch te bereiken op 06 6819111 of 06 39967600. Het is open van 9 tot 20 uur.

NB: Deze pagina wordt niet meer bijgewerkt. Bezoek onze nieuwe site voor informatie over openingstijden, toegangsprijs en geschiedenis van de Engelenburcht.

Vanaf de Chaplin Bed and Breakfast Rome en Hostel Little Italy B&B neemt U de metro naar Lepanto (lijn A, 5 haltes). U zoekt Via Ezio en loopt de straat (die na een tijdje van naam verandert, in Via Tacito) helemaal af tot U Castel Sant’Angelo aan Uw linkerkant vindt. Indien U geen zin hebt om te lopen kunt U ook bus 64 of bus 40E nemen, die beide bij Castel Sant’Angelo stoppen, maar op deze wijze verliest U (vooral wanneer U vanuit Little Italy Bed and Breakfast Rome komt) meer tijd, omdat U eerst naar Rome Termini moet gaan.

Geschiedenis van Castel Sant’Angelo

Het Castel Sant’Angelo was oorspronkelijk bedoeld als Mausoleum voor Adrianus en zijn familie. Tegenwoordig, na meer dan duizend jaar als fort en kasteel dienst te hebben gedaan, is het een museum.

De tombe voor de Romeinse keizer Adrianus werd tussen 135 en 139 gebouwd. Hij werd er, samen met zijn echtgenote Sabina en zijn eerste geadopteerde zoon, Lucius Aurelius begraven in 138. Tot 217 (Caracalla) werden de urnen van alle keizers er geplaatst (waarschijnlijk in de tegenwoordige Treasury).

Adrianus liet ook de recht tegenover de ingang gelegen brug Ponte Sant’Angelo bouwen.

Castel Sant’Angelo werd in 401 tot fort omgebouwd en door Flavius Augustus Honorius geincorporeerd in de Muren van Aurelia. In 410 (gedurende de “Sack of Rome” door Alaric’s Visigoten) werden de urnen verwoest en in 537 werd de gouden “quadriga” (koets met vier paarden) gebruikt ter verdediging tegen de Goten, door het gevaarte naar beneden te werpen.

Volgens een legende verscheen de Aartsengel Sint Michiel in 590 bovenop het mausoleum, terwijl hij zijn zwaard in de huls (sheath) stak, als teken van het einde van een pestepidemie. Het was hierdoor dat castel Sant’Angelo zijn huidige naam verwierf.
In 1536 werd een marmeren standbeeld van Sint Michiel met hooggeheven zwaard op het kasteel geplaatst door Montelupo. De Vlaamse beedlhouwer Peter Anton von Verschaffelt verving dit werk in 1753 door een bronzen beeld. (Het origineel kan nog wel bezichtigd worden op een binnenplaats in Castel Sant’Angelo zelf.)

In de 14e eeuw werd het door de Pausen omgebouwd tot kasteel en Paus Nikolaas III liet het met de Basiliek van Sint Pieter verbinden door de Passetto di Borgo.

Paulus III liet een luxueus appartement bouwen binnen Castel Sant’Angelo zodat de toekomstige pausen altijd een passende woonst zouden hebben tijdens eventuele belegeringen.

De pauselijke staat gebruikte Castel Sant’Angelo ook als gevangenis: o.a. Giordano Bruno werd er 6 jaar lang gevangengehouden.

Tegenwoordig is Castel Sant’Angelo een museum, het Museo Nazionale di Castel Sant’Angelo.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome monumenten. Bookmark de permalink .

Een reactie op Castel Sant’Angelo

  1. Pingback: De Wolf en de Sfinx « Hotels, hostels en Bed & Breakfasts in Rome, Italie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.