Telefoneren in Italië

Net als in andere landen in Europa, zijn er in Italië nog maar weinig publieke telefoons te vinden waar je met munten terecht kunt. In het centrale station Rome Termini staan er een aantal bij de verschillende uitgangen.

Binnen Italië bellen

Het is het makkelijkst bij een tabakswinkel of tijdschriftenkiosk een telefoonkaart te kopen. Het minimumbedrag dat er op staat is 5 Euro (Opletten is vereist. Gasten van de Bed and Breakfast hebben me meerdere malen verteld dat men geprobeerd had hen een kaart voor een groter bedrag aan te smeren.). Voordat U de kaart gebruikt moet U er de linkerbovenhoek afscheuren.

Buiten Italië telefoneren

Indien U buiten Italië moet bellen dient U om een internationale telefoonkaart te vragen. Zegt U erbij naar welk land U wilt bellen, want er zijn verschillende schede telefoniche (telefoonkaarten) voor verschillende landen. Ook hier is de goedkoopste kaart 5 Euro, waarmee U ongeveer een uur of 3 kunt bellen. Deze kaarten lijken gecompliceerder dan ze in werkelijkheid zijn. U draait eerst het nummer dat op de kaart aangegeven staat voor Rome, daarna het pinnummer (meestal gevolgd door een sterretje) en daarna het nummer dat U wilt bereiken.

Er zijn ook, overal in Rome, kantoortjes waarvandaan men erg goedkoop naar het buitenland kan bellen. Vooral wanneer men buiten Europa moet bellen zijn deze erg voordelig. Het kantoor dat het dichtst bij de Chaplin Bed and Breakfast Rome ligt is om de hoek in de Via Varese (bij Chaplin Hostel de deur uit links, en dan meteen links de hoek om), terwijl er bij Hostel Little Italy B&B Rome verschillende in de buurt zijn.

Mobiele telefoons

Indien U langer in Rome blijft, kunt U natuurlijk ook een Italiaanse SIM-kaart kopen. De belangrijkste providers in Italië zijn Vodafone, TIM, Tre en Wind. Over het algemeen heeft Vodafone de beste connectie al zijn de laatste jaren de kwaliteitsverschillen afgenomen (en werken ze geen van allen perfect).

Mobiele nummers zijn herkenbaar doordat ze niet met het cijfer 0 beginnen, maar met een drie. Dit is vooral misleidend voor Nederlanders: 06 is geen mobiel nummer maar het kengetal van Rome.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Practische Informatie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s