Spaanse Trappen

De Spaanse Trappen, of Scalinata di Spagna, leiden van het Piazza di Spagna in Rome naar de Trinitá dei Monti-kerk op de heuvel Pincio. Het is één van de populairste plekken in Rome voor vooral jonge toeristen die er ’s avonds een grote en gezellige ontmoetingsplaats van maken. Vooral in Mei, wanneer er grote bloembakken vol azalea’s op de trappen geplaats zijn, is het er heerlijk toeven.

Deze Rome informatie blog is geschreven voor de gasten van de Chaplin B&B in Rome en Hostel Little Italy Bed and Breakfast.

Weetjes Spaanse Trappen

Eén van de meest gestelde vragen door toeristen in Bed and Breakfast Chaplin Hostel en Little Italy B&B Rome is waarom de Spaanse Trappen zo heten. Ze zijn genoemd naar het Piazza di Spagna (het “Spaanse Plein”) dat onderaan de trappen ligt en dat heet op zijn beurt zo omdat de Spaanse ambassade bij het Vaticaan er gevestigd was.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De bouw van de trappen duurde van 1723 tot 1726 en werd betaald door de toenmalige Franse ambassadeur Etienne Gueffier.

De bouwstijl is barok. Het aantal treden is 138. Wat vooral opvalt is dat de Trappen op zo’n manier gebouwd zijn dat elk deel ervan vanuit welke hoek dan ook te zien is. De opdracht hiertoe werd gegeven door de Franse priesters in de Trinità dei Monti kerk die gemerkt hadden dat er zich regelmatig “wellustige handelingen” afspeelden.

Bezienswaardigheden Spaanse Trappen

Aan de voet van de brede, geleidelijk omhoog lopende, trappen ligt de beroemde Fontana delle Barcaccia (1627-1629), ontworpen door Pietro Bernini, vader van de beroemdere Gianlorenzo. Volgens de overlevering is de fontein gebouwd op de plaats waar een bootje was blijven liggen na een overstroming van de Tiber.

Wanneer men de trappen, die van travertijns marmer gemaakt zijn, beklimt vindt men op de hoek aan de rechterkant het Keats-Shelley Memorial House. Net als het gebouw aan de andere zijde, waar al sinds de vroege 18e eeuw het ooit door een Engelse dame gestichte Babington’s Tea House gevestigd is, is dit eveneens ontworpen door De Sanctis.

Bovenaan de Spaanse Trappen bevindt zich de Trinitá dei Monti kerk. Oorspronkelijk wilden de Fransen deze kerk door middel van de trappen verbinden met het Piazza di Spagna, maar dit plan werd niet goedgekeurd omdat er een standbeeld van Lodewijk XIV bijhoorde. Pas in 1723 kwam de architect Francisco de Sanctis met een ontwerp dat zowel door de Fransen als de paus goedgekeurd werd.

Het is verboden op de Spaanse Trappen te eten of te drinken, een verbod dat echter nauwelijks nageleefd en gecontroleerd wordt.

Naar de Spaanse trappen vanuit Chaplin B&B en Little Italy Hostel

Vanuit de Bed and Breakfast Chaplin Hostel Rome en de B&B Little Italy neemt U de metro lijn A en stapt uit bij de halte Spagna. Bij de uitgang gaat U linksaf om bij de Spaanse Trappen te komen.

Spanish Steps HotelsChaplin B&BLittle Italy HostelRome HotelsItaly Hotels

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bezienswaardigheden, Rome monumenten en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s