Ara Pacis Monument in Rome – beschrijving

Deze Rome informatie blog over de Ara Pacis is geschreven voor de gasten van Bed and Breakfast Chaplin Hostel Rome en B&B Little Italy.

Voor de geschiedenis van het Ara Pacis en voor informatie over openingstijden en toegangsprijzen van het museum heb ik andere blogs geschreven.

Weetjes Ara Pacis Monument

Het Ara Pacis in Rome

Ara Pacis

Het Altaar was omgeven door een muur van 11,65 bij 10,60 meter op een podium, met deuren aan de oost- (Via Flaminia) en de westkant (Campo Marzio). Op die wanden waren versierselen te zien van belangrijke gebeurtenissen uit de Romeinse geschiedenis, met een hoofdrol voor Augustus zelf.

De versieringen, ook veel afbeeldingen van bloemen en dieren, zijn uiterst gedetailleerd. De afbeeldingen zijn niet stijf en geïdealiseerd, zoals bij de Griekse beeldhouwkunst, maar juist erg levendig.

Men maakte gebruik van het witte marmer uit Carrara.

De Ara Pacis bestaat uit een tafel op verhoging, en werd eens per jaar op de dag van de inwijding gebruikt om dieren te offeren. Men kan nog steeds de geulen zien waar het bloed door wegstroomde.

Op de basis van het altaar is de tekst weergegeven van de Res Gestae Divi Augusti. Dit is een nederige opsomming van de belangrijkste daden van Augustus.

Men heeft aan de oever van de Tiber een nieuw Ara Pacis museum gebouwd om het altaar in tentoon te stellen. Het controversionele (te modern voor het oude Rome, volgens vele critici) project is ontworpen door de Amerikaanse architect Richard Meier. In het museum, dat gemaakt is van glas, staal en travertijn, is ook een tentoonstelling over de geschiedenis van het monument te zien. Het werd geopend in 2005.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome monumenten, Rome museums en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s