Zomeruitverkoop Rome 2014

Dit artikel over de zomeruitverkoop in Rome (2015) is geschreven voor de gasten van de B&B Chaplin Hostel Rome en Bed and Breakfast Little Italy.

Datum zomeruitverkoop in Rome 2015

Confcommercio, de Italiaanse vereniging van winkeliers heeft de periode van de zomeruitverkoop in Rome voor 2015 aangekondigd. Deze begint in vrijwel elke Italiaanse stad op dezelfde datum, te weten 4 Juli, maar de duur is erg verschillend. Rome houdt vast aan een duur van iets meer dan 6 weken (tot 16 Augustus dit jaar, wanneer veel winkels sowieso ettelijke weken hun deuren sluiten), terwijl men in Florence en de rest van Toscane tot 5 September doorgaat en men in enige andere regio’s zelfs tot 31 September goedkoop kan winkelen.

De kortingen zullen over het algemeen rond de 30 procent liggen. het woord waar men op moet letten is saldi, het Italiaanse woord voor “uitverkoop”.

De Regels van de Uitverkoop

Natuurlijk zijn er regels aan de uitverkoop verbonden. De artikelen moeten zowel de oorspronkelijke prijs als de kortingsprijs weergeven. Als er op de winkelramen aangegeven wordt dat men met credit cards kan betalen, moet dit ook mogelijk zijn voor de afgeprijsde items.

Winkeliers hoeven, tenzij het artikel beschadigd is, dit niet te ruilen en ze zijn evenmin verplicht kleding te laten passen.

Er wordt niet alleen door de kopers reikhalzend uitgezien naar de uitverkoop uitgezien. Het jaar 2015 is qua verkoop, met de crisis, tot dusver een slecht jaar geweest en de winkeliers hopen een deel van de niet gemaakte winst terug te verdienen.

Winkelwijken in Rome

De belangrijkste winkelstraten in Rome zijn de Via del Corso, de Via Nazionale en de Via Cola di Rienzo. Voor de meest beroemde Italiaanse merknamen kan men in de straatjes en steegjes tussen de Via del Corso en de Spaanse Trappen terecht (en dan vooral in de Via Condotti).

Chaplin Hostel RomeB&B Little Italy Rome

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Practische Informatie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Zomeruitverkoop Rome 2014

  1. Valda zegt:

    Wij zou mij kunnen vertellen waar ik in Rome (voordelige) Maatpakken voor dames terecht kan?

    Bij voorbaat dank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.