Ara Pacis in Rome: Vredesaltaar in Modern Jasje

Het Ara Pacis (“Vredesaltaar”) is een antiek monument in Rome, dat door de Amerikaanse architekt Richard Meier in een modern jasje is gestoken. Tegenwoordig wordt het als tentoonstellingsruimte gebruikt.

Deze Rome informatie blog is geschreven voor de Nederlandstalige gasten van B&B Little Italy Rome en Bed and Breakfast Chaplin Hostel.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs Ara Pacis Museum

Het adres van het Museo dell’Ara Pacis is Lungotevere in Augusto – 00186 Rome (Distrikt: Campo Marzio). Tel.: +39 060608 van 9 tot 21 uur. Bus: 224, 590, 628, 926. Openingstijden: Dinsdag tot zondag van 9 tot 19 uur(24 en 31 December 9 tot 14 uur). Gesloten: Maandag, 1 Januari, 1 Mei en 25 December. Entréeprijs: € 7,50 Euro (Korting € 5,50 voor 65+ en kinderen tussen de 6 en 25 jaar oud). Residenten in Rome krijgen 1 Euro korting. (De Roma Pass is geldig bij de Ara Pacis.)

Speciale Tentoonstellingen Ara Pacis

Rome Tentoonstelling - 2015 - Ara Pacis - Wat de Romeinen AtenVan 2 Juli tot 15 November 2015 is er in het Ara Pacis Museum een expositie gewijd aan alles wat in de Romeinse tijd met voedsel te maken had te bezichtigen. De tentoonstelling toont waar het voedsel vandaan kwam en hoe het naar Rome gebracht werd, hoe het vervolgens verdeeld werd en uiteindelijk wat men at en waar het gegeten werd.

Weetjes Ara Pacis

Het Ara Pacis in Rome

Ara Pacis

De Ara Pacis bevindt zich binnen een glazen struktuur, die ontworpen is door de Amerikaanse architect Richard Meier. De glazen “doos”, open sinds 2006, is het eerste nieuwe gebouw binnen de Aureliaanse Muren sinds de tijd van Mussolini.

De Ara Pacis, het Altaar van de Vrede zelf, is ter ere van Keizer Augustus gebouwd in het jaar 9 na Christus. Het was bedoeld als eerbetoon voor Augustus en voor de vrede door hem gesticht binnen het Romeinse Rijk.

Op de marmeren muur van de Ara Pacis zijn portretten van de keizerlijke familie te bewonderen, te beginnen met Augustus zelf, zijn tweede vrouw Livia en haar zoon Tiberius, die Augustus als keizer zou opvolgen.

De vorige burgemeester van Rome, Gianni Alemanno, wilde een gedeelte van het werk van Meier (de buitenste muur, die volgens hem het uitzicht op twee kerken (San Girolamo en San Rocco) verpest, weer af wil laten breken. De fontein (Fontana del Navigatore) op het belendende Piazza Augusto Imperatore moest ook verplaatst worden. Alemanno, die sindsdien vooral in het nieuws is gekomen vanwege de grootschalige corruptie die onder zijn bewind plaats vond, is overigens een voormalige fascist, die niet wil hebben dat er moderne bouwwerken zijn die het roemruchte Romeinse centrum verstoren.

De reconstructie van de Ara Pacis vond plaats in de jaren dertig van de vorige eeuw. Uit musea uit de gehele wereld werden fragmenten teruggehaald en zo goed mogelijk weer aan elkaar gepast. Een groot gedeelte werd teruggevonden in de fundamenten van een gebouw uit de Renaissance dat zich op de Via del Corso, nu de belangrijkste winkelstraat van Rome, bevond.

Chaplin Hostel Rome Little Italy B&B

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome monumenten en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s