Het Capitool in Rome, de Mooiste Heuvel met door Michelangelo Ontworpen Plein

Alles over Rome… Campidoglio

Deze Rome informatie blog is geschreven voor de Nederlandstalige gasten van B&B Little Italy Rome en Bed and Breakfast Chaplin Hostel.

Indien de Chaplin en de Little Italy niet precies zijn waar U naar op zoek bent of U slaapt liever in een hotel dan in een bed and breakfast in Rome, kunnen we U de Venere website aanbevelen voor het vinden van goedkope of luxe accommodatie in de Eeuwige Stad. U kunt zelf Uw budget en de wijk waar U wilt logeren invullen en krijgt dan een lijst met beschikbare hotels in Rome op de door U gewenste dagen. Meningen van gasten maken de keuze makkelijker en uiteraard kan reserveren online.

Het Campidoglio, oftewel het Capitool, is de beroemdste, centraalste en ook heiligste van de zeven heuvelen van Rome.

Statue Capitol Hill

Marcus Aurelius op het Capitool

In vroeger tijden stond er een Etruskische tempel gewijd aan Jupiter. In het huidige Rome is daar niks van over: Het plein op de heuvel wordt nu aan twee zijden begrensd door het Palazzo dei Conservatori en het Capitolijnse Museum, terwijl het Senatorium de derde zijde inneemt.

Het is het Senatorium dat U voor u ziet wanneer U de, net als het Campidoglio zelf en de drie genoemde gebouwen, door Michelangelo ontworpen trappen opgelopen bent. De twee gebouwen aan Uw linker-en rechterkant zijn symmetrisch.

Het standbeeld van Marcus Aurelius op zijn paard is slechts een copie, want om het origineel tegen de Romeinse smog te beschermen is dat tegenwoordig binnen de Capitolijnse Musea geplaatst.

Links van de trappen naar het Capitool bevindt zich nog een serie trappen, die naar de Santa Maria d’Aracoeli kerk voeren.

Chaplin Hostel Rome Little Italy B&B Hotels in Italië

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bezienswaardigheden, Rome pleinen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Het Capitool in Rome, de Mooiste Heuvel met door Michelangelo Ontworpen Plein

  1. Pingback: Palazzo dei Conservatori op het Capitool in Rome « Hotels, hostels en Bed & Breakfasts in Rome, Italie

  2. Pingback: Capitolijnse Musea in Rome met origineel van standbeeld van Marcus Aurelius « Hotels, hostels en Bed & Breakfasts in Rome, Italie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.