De Engelenburcht in Rome: van Mausoleum tot Museum

Alles over Rome… Castel Sant’Angelo

Deze Rome informatie blog is geschreven voor de Nederlandstalige gasten van B&B Little Italy Rome en Bed and Breakfast Chaplin Hostel.
NB: Deze pagina wordt niet meer bijgewerkt. Bezoek onze nieuwe site voor informatie over openingstijden, toegangsprijs en geschiedenis van de Engelenburcht.

De Engelenburcht in Rome

De Engelenburcht in Rome

De Engelenburcht, oftewel Castel Sant’Angelo, is door de eeuwen heen voor verschillende functies gebruikt: schuilplaats voor de paus, fort, gevangenis en nog veel meer.

Keizer Adrianus had het Castel Sant’Angelo al in de 2e eeuw laten bouwen als mausoleum voor zichzelf en het bleef deze fuctie behouden tot de tijd van Keizer Caracalla.

In de middeleeuwen werd het gebruikt als fort. Door een onderaardse gang konden de pausen eventueel naar de Engelenburcht ontsnappen in het geval dat er een belegering van het Vaticaan plaats vond.

In de 14e eeuw werd het gebruikt als residentie van de paus. Paus Alexander VI had er zelfs twee kinderen, Cesare en Lucrezia Borgia.

De bezienswaardigheden in de Engelenburcht bestaan uit de rijkelijk vesierde appartementen uit de Renaissance periode, de vochtige ondergrondse cellen die als folterkamers gebruikt werden (met o.a. de goudsmid Benvenuto Cellini als beroemd slachtoffer) en de hallen van het kasteel die nu als kunstmuseum gebruikt worden.

Ook is er een uitgebreide collectie wapenen en harnassen te bewonderen.

Vanaf het dak van Castel Sant’angelo heeft men een prachtig uitzicht over Rome, en over de voetgangerszone die rondom het kasteel gecreeerd is. Het is ook mogelijk door de vroegere slotgracht te lopen, aangezien deze sinds het jaar 2000 voor het publiek toegankelijk gemaakt is.

Het adres van de Engelenburcht is Lungotevere Castello. Indien U niet wilt lopen neemt U bus 64 vanaf Termini en U stapt uit wanneer U de rivier bereikt.

Speciale avondopeningen Castel Sant’Angelo

In de zomermaanden tussen 2 Juli en 8 September 2013 zal de Engelenburcht behalve op maandag ook ’s avonds geopend zijn, en wel van 20.00 uur tot 01.00. Er zullen speciale rondleidingen gehouden worden, met bezoekjes aan o.a. de Passetto del Borgo, de historische gevangenissen en de Stufetta van Clemens VII.

Tussen 15 Juli en 8 September zullen op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag om 21.30 uur ook concerten plaatsvinden in het Castel Sant’Angelo.


Chaplin Hostel Rome Little Italy B&B

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome monumenten en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s