Catacomben van San Callistus: 19 Kilometer Onderaardse Gangen

Alles over Rome… De Catacomben van San Callisto

Deze Rome informatie blog is geschreven voor de Nederlandstalige gasten van B&B Little Italy Rome en Bed and Breakfast Chaplin Hostel.

Indien de Chaplin en de Little Italy niet precies zijn waar U naar op zoek bent of U slaapt liever in een hotel dan in een bed and breakfast in Rome, kunnen we U de Venere website aanbevelen voor het vinden van goedkope of luxe accommodatie in de Eeuwige Stad. U kunt zelf Uw budget en de wijk waar U wilt logeren invullen en krijgt dan een lijst met beschikbare hotels in Rome op de door U gewenste dagen. Meningen van gasten maken de keuze makkelijker en uiteraard kan reserveren online.
Crypte in S. Callisto Catacomben

Crypte in S. Callisto Catacomben

De Catacomben van San Callisto bevinden zich op de Via Appia Antica 110-126 en zijn te bereiken met bus 218 vanaf de Basiliek van Sint Jan van Lateranen (metro halte San Giovanni op lijn A). Het telefoonnummer is +39 0651301580.
Het zijn de meest bezochte en beroemde catacomben in Rome, en volgens Paus Johannes XXIII ook de meest eerbiedwaardige.

De San Callisto Catacomben op de Via Appia Antica zijn eigenlijk de eerste begraafplaats van de Christelijke gemeenschap in het oude Rome en er zijn dan ook alleen gedurende de derde eeuw 16 Pausen begraven.

Sint Callistus was zelf ook paus, na gedurende de leiding van Paus Zephyrinus een tijd lang de deken geweest te zijn die er zorg voor droeg dat de Catacomben goed onderhouden werden .

Deze catacomben zijn over 5 niveaus verspreid en het gangennetwerk waaruit ze bestaan heeft een totale lengte van ongeveer 19 kilometer. Het diepste punt ligt ongeveer 20 meter onder de grond.

Er liggen een half miljoen Christenen begraven in de verschillende tombes en grafkamers, die met schilderijen, beeldhouwwerken en inscripties versierd zijn. Terugkerende motieven zijn de vis, de duif en het anker. De gevonden kunstwerken en andere objecten in de San Callisto catacomben helpen de hedendaagse tourist een beeld te vormen van het leven van de vervolgde Christenen in de oude Romeinse Tijd.

De belangrijkste crypte, waarin maar liefst negen pausen begraven liggen, staat meteen bij de ingang van de catacomben. Een aantal van de originele marmeren tablets van hun tombes is redelijk bewaard gebleven.

De volgende crypte is van Santa Cecilia, de beschermheilige van heilige muziek. Ze is een vroeg-christelijke martelaar, die aanvankelijk drie bijlslagen op haar nek overleefde. Meer bijlslagen was overigens door de humane Romeinen verboden. (Santa Cecilia ligt tegenwoordig begraven in de aan haarzelf gewijde kerk in Trastevere.)

Nog verder bevindt zich de Cubicula van de Sacramenten met muurschilderingen uit de 3e eeuw.

Chaplin Hostel Rome Little Italy B&B Hotels in Italië

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bezienswaardigheden en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s