Colosseum te Rome: Het Bekendste Amphitheater Ter Wereld

Het Colosseum is de grootste trekpleister van Rome. Het is bijna 2000 jaar geleden gebouwd en is het belangrijkste symbool van de antieke Romeinse beschaving.

Deze Rome informatie blog is geschreven voor de Nederlandstalige gasten van B&B Little Italy Rome (10 minuten loopafstand van het Colosseum) en Bed and Breakfast Chaplin Hostel.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs Colosseum (2015)

Weetjes Coloseum

Colosseum in Rome

Colosseum

Zo lang het Colosseum blijft staan, zal ook Rome blijven staan, tenminste dat zeggen de Romeinen en voorlopig vergissen ze zich niet. Het Anfiteatro Flavio, zoals het Colosseum in werkelijkheid heet, kent zijn begin in het jaar 72, toen het door Keizer Vespasianus besteld werd en was slechts 8 jaar later klaar voor het gebruik.

In dat jaar werd het door Titus ingewijd met bloederige gevechten tussen gladiatoren en wilde beesten.

In zijn hoogtijdagen herbergde het Colosseum soms wel 50,000 toeschouwers, die de steeds in wreedheid toenemende gevechten kwamen bekijken.

Men kon het Colosseum ook vol water laten stromen om er namaak zeegevechten te houden.

Toen het Romeinse rijk in verval raakte, raakte ook het Colosseum in verval. Eerst werd het door een aardbeving getroffen en later werd er steeds meer marmer weggehaald om te gebruiken voor de bouw van kerken en andere paleizen.

De eerste drie niveaus werden gebouwd in achtereenvolgend de Dorische, Ionische en Korinthische stijl, wat aan één kant nog te zien is.

Overal in het momument staan beeldhouwwerken en andere objekten die men bij archeologische opgravingen in de buurt rond het amphitheater gevonden heeft.

Er staan vaak lange rijen bij het Colosseum. Aangezien het kaartje voor het Colosseum eigenlijk een drie-in- één is (Colosseum, Forum Romanum en Palatijn), is het het best het kaartje bij het Palatijn te kopen.

Het Colosseum ligt op het Piazza del Colosseo en de metrohalte heet ook Colosseo. Pas goed op bij het oversteken van de straat, want de duizenden auto’s die dagelijks rond het monument rijden houden niet altijd rekening met voetgangers.

Laatste nieuws over het Colosseum

  • 31 Juli 2012: Wat men al vermoedde is nu een feit geworden: Het Colosseum is aan het verzakken en is op het moment aan de zuidzijde 40 cm lager dan aan de noordzijde. Dit is waarschijnlijk te wijten aan een scheur in de 13 meter dikke betonnen “doughnut” waarop het monument rust.

Chaplin Hostel Rome Little Italy B&B

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome monumenten en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Colosseum te Rome: Het Bekendste Amphitheater Ter Wereld

  1. Marjo zegt:

    Klopt het dat het Colosseum in Rome op de eerste zondag van de maand gratis te bezoeken is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s