Terme di Diocleziano, de Grootste Baden van Rome in de Oudheid

Alles over Rome… Terme di Diocleziano

Deze Rome informatie blog is geschreven voor de Nederlandstalige gasten van B&B Little Italy Rome en Bed and Breakfast Chaplin Hostel.

Indien de Chaplin en de Little Italy niet precies zijn waar U naar op zoek bent of U slaapt liever in een hotel dan in een bed and breakfast in Rome, kunnen we U de Venere website aanbevelen voor het vinden van goedkope of luxe accommodatie in de Eeuwige Stad. U kunt zelf Uw budget en de wijk waar U wilt logeren invullen en krijgt dan een lijst met beschikbare hotels in Rome op de door U gewenste dagen. Meningen van gasten maken de keuze makkelijker en uiteraard kan reserveren online.
Het adres van de Terme di Diocleziano is Viale E. Di Nicola 79, Rome, maar het is veel gemakkelijker eenvoudig bij het centrale station Termini het busplein (Piazza dei Cinquecento) op te lopen en dan rechtdoor te gaan richting Piazza della Repubblica.

De baden (Terme, in het Italiaans) van Diocleziano, die uit de derde eeuw na Christus stammen, en het ertegenaan gelegen, waarschijnlijk door Michelangelo gebouwde, klooster huisvestigen samen dit museum.

Hier is een schitterende collectie kunstwerken te bewonderen die gedeeltelijk uit de Aureliaanse periode stamen. Ook is er een sectie die gereserveerd is voor hedendaagse tentoonstellingen.

Vroeger waren de Terme di Diocleziano de grootste baden in de wereld.

In de Achthoekige Hal, die de zuidwestelijke hoek vnan de baden beslaat, bevindt zich het Lyceum Apollo, een kopie van een 2e eeuws werk, alsook de Aphrodite van Cyrene, een eveneens 2e eeuws werk dat in Cyrene in Libië gevonden is.

Een interessant weetje is dat het station Roma Termini naar de Terme genoemd is.

Chaplin Hostel Rome Little Italy B&B Hotels in Italië

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome monumenten en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.