De Fori Imperiali in Rome

Alles over Rome… Fori Imperiali

Deze Rome informatie blog is geschreven voor de Nederlandstalige gasten van B&B Little Italy Rome en Bed and Breakfast Chaplin Hostel.

De Keizerlijke Fori liggen langs de Via dei Fori Imperiali, een weg die Mussolini aan heeft laten leggen om een snelle verbinding tussen het Colosseum en Piazza Venezia mogelijk te maken.

Het was Julius Caesar die de bouw van de Keizerlijke Forums begon, omdat er geen ruimte meer was in het al bestaande Forum Romanum. De Fori Imperiali werden natuurlijk zo gebouwd dat ze indrukwekkender leken dan de oudere Forums. Dit was gedeeltelijk ook een gevolg van de absolute macht die de keizers tijdens het hoogtepunt van het Romeinse Rijk uitoefenden: het is makkelijker een imposante indruk te maken wanneer je ook imposant bent.

Vanaf Via Cavour komt men eerst bij het Forum van Nerva, dan het compleet verwoeste Forum van Augustus gevolgd door het Forum van Traianus. Van het Forum van Vespasius dat tussen dat van Nerva en dat van Augustus lag is niets overgebleven.

Het Forum van Caesar ligt aan de overzijde van de Via dei Fori Imperiali.

Chaplin Hostel Rome Little Italy B&B

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome monumenten en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De Fori Imperiali in Rome

  1. Omdat het Forum Romanum een vrij kleine ruimte omvat en de keizers hun eigen gebied wilden, waren zij genoodzaakt om een ander kavel te zoeken. Dit werd het dal tussen de Palatijn en de Quirinaal, ten noorden van en grenzend aan het Forum Romanum. De keizerlijke forums waren een buffer tegen de volkse en verpauperde wijken ten noorden van het Forum zoals de Subura. De nieuwe keizerlijke forums waren complexen met fonteinen, pleinen, tuinen, tempels, leeszalen, basilica’s en wandelhallen. Caesar besloot tot de bouw van het eerste keizerlijke forum, het Forum Julium oftewel het Caesarforum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s