Hendrik Christian Andersen Museum in Rome: Beeldhouwkunst uit de 20e Eeuw

Alles over Rome… Hendrik Christian Andersen Museum

Deze Rome informatie blog is geschreven voor de Nederlandstalige gasten van B&B Little Italy Rome en Bed and Breakfast Chaplin Hostel.

Indien de Chaplin en de Little Italy niet precies zijn waar U naar op zoek bent of U slaapt liever in een hotel dan in een bed and breakfast in Rome, kunnen we U de Venere website aanbevelen voor het vinden van goedkope of luxe accommodatie in de Eeuwige Stad. U kunt zelf Uw budget en de wijk waar U wilt logeren invullen en krijgt dan een lijst met beschikbare hotels in Rome op de door U gewenste dagen. Meningen van gasten maken de keuze makkelijker en uiteraard kan reserveren online.

Openingstijden, Toegangsprijs en Adres Hendrik Christian Andersen Museum

Het adres van het Hendrik Christian Andersen Museum is Via Pasquale Stanislao Mancini, 20 – 00196 Rome (tel. +39 063219089). Het is van dinsdag tot zondag geopend, van 09.00 tot 19.00 uur. Maandag gesloten; 1 Januari, 1 Mei, 25 December gesloten. Toegang is gratis.

Het Hendrik Christian Andersen museum is genoemd naar een Noorse beeldhouwer die, toen hij in 1940 stierf, zijn huis met alles wat erin stond of hing, aan de Italiaanse staat naliet. Naast de vaste collectie zijn er ook tijdelijke exposities.

Andersen, die in 1897 in Rome was komen wonen, creëerde vooral naakten, maar ontwierp ook een ingewikkeld project voor een wereldstad, waar kunst, architectuur, filosofie en religie naadloos in elkaar over dienden te gaan.

De Romeinen hebben geen gebruik gemaakt van Andersen’s ambitieuze project, maar zijn residentie werd wel tot een museum omgebouwd.

Het gebouw zelf staat ook bekend als de Villa Hèlén en is tussen 1925 en 1928 gebouwd, naar een project van de kunstenaar zelf.

Chaplin Hostel Rome Little Italy B&B Hotels in Italië

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome museums en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s