Museum van de Romeinse Beschaving in de wijk EUR in Rome

Het Museo della Civiltà Romana (“Museum van de Romeinse Beschaving”) is een museum in de Romeinse wijk EUR. Hier zijn enorme schaalmodellen te zien van de Eeuewige Stad op belangrijke punten in de geschiedenis. Op het moment is het museum gesloten vanwege restauratiewerkzaamheden.

Deze Rome informatie blog is geschreven voor de Nederlandstalige gasten van B&B Little Italy Rome en Bed and Breakfast Chaplin Hostel.

Indien de Chaplin en de Little Italy niet precies zijn waar U naar op zoek bent of U slaapt liever in een hotel dan in een bed and breakfast in Rome, kunnen we U de Venere website aanbevelen voor het vinden van goedkope of luxe accommodatie in de Eeuwige Stad. U kunt zelf Uw budget en de wijk waar U wilt logeren invullen en krijgt dan een lijst met beschikbare hotels in Rome op de door U gewenste dagen. Meningen van gasten maken de keuze makkelijker en uiteraard kan reserveren online.

Museo della Civiltà Romana

In 1942 was het de bedoeling dat de World Fair in Rome zou plaatsvinden, maar vanwege de oorlog ging dit niet door. Mussolini, de fascistische dictator, had al wel een hele wijk vol laten bouwen met strakke marmeren gebouwen, waarmee hij de bezoekers aan die World Fair had gehoopt te verblinden.

De wijk heet EUR en een van de meest in het oog springende gebouwen is dat waar het Museo della Civiltà Romana in gehuisvestigd is.

In dit museum bevinden zich twee schaalmodellen van hoe Rome eruit gezien moet hebben op twee cruciale momenten in de geschiedenis van de stad: de vroeg-Republikeinse tijd en de hoogtijdagen van het keizerrijk in de 4e eeuw.

Veel van wat nu ruines zijn (Colosseum, Terme di Diocleziane) of helemaal verdwenen (Circus Maximus) zijn hier intact, hoewel in miniatuur, te bewonderen.

Ook zijn er natuurlijk veel kunstwerken uit de tijd van het Romeinse Rijk te bezichtigen, waaronder meer dan 100 casts van de reliefs op de Zuil van Traianus in de Fori Imperiali.

Het adres van het Museo della Civiltà Romana is Piazza Giovanni Agnelli 10, Rome (Tel. +39 06-5926041).

Chaplin Hostel Rome Little Italy B&B Hotels in Italië

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome museums en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s