Het Nationale Etruskisch Museum in Rome in het Villa Borghese Park

Alles over Rome… Etruskisch Museum

Dit Rome informatie artikel is geschreven voor de Nederlandstalige gasten van B&B Little Italy Rome en Bed and Breakfast Chaplin Hostel.

Het Nationale Etruskisch Museum in Rome is gehuisvestigd in een pauselijk palazzo uit de 16e eeuw. Het herbergt een waardevolle verzameling kunst en andere door de mysterieuze Etrusken vervaardigde objecten.

Openingstijden, entréeprijs en adres Etruskisch Museum Rome

Het adres van het Museo Nazionale Etrusco di Via Giulia is Piazzale di Villa Giulia 9 en het telefoonnummer is: 06-3201951. U neemt metro A tot Flaminio en dan tram lijn 2 tot de Belle Arti halte. Het is geopend van dinsdag tot zondag van 08.30 tot 19.30 uur. Maandag, 1 Januari, 1 Mei, 25 December gesloten. De entréeprijs is 8 Euro. Jongeren uit een EC land betalen 4 Euro. 65+’ers met een EC paspoort en jongeren dan 18 mogen gratis naar binnen. Het Etruskisch Museum is de 1e zondag van elke maand gratis toegankelijk.

Weetjes Etruskisch Museum in de Villa Giulia

De Etrusken, die voor de Romeinse tijd hun hoogtijdagen kenden, staan bekend om de schitterende kunstwerken die ze vervaardigden en dan vooral de sarcofagen, bronzen sculpturen, terracotta vazen en sieraden.

Sarcofaag van de Leeuwen, Etruskisch Museum, Rome.

Sarcofaag van de Leeuwen

In zaal 7 staat de Apollo di Veio uit de 6e eeuw v.Chr. en andere bekende werken zijn Dea con Bambino en een nogal toegetakelde Hercules met een hert.

In kamer 8 bevindt zich de leeuwen sarcofaag, eveneens uit de 6e eeuw v. Chr., die in Cerveteri, ten noorden van Rome opgegraven is, terwijl in zaal 9 een doodskist staat van een bruid en bruidegom uit dezelfde periode en eveneens afkomstig van opgravingen in Cerveteri.

Zaal 33 bevat de Cista Ficoroni, een bronzen urn met voeten in de vorm van poten, door drie figuren bestegen. Deze stamt uit de 4e eeuw voor Chr.

Sinds een aantal jaren maakt het naast de Villa Giulia gelegen gebouw, de Villa Poniatowski, ook deel uit van het Etruskische Museum.

Chaplin Hostel Rome Little Italy B&B

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome museums en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s