De ruines van de Oude Havenstad Ostia Antica bij Rome

Ostia Antica (het “Oude Ostia“) is de naam van de voormalige havenstad bij Rome. Deze opgravingen geven een uitstekend idee van hoe een Romeinse stad er 2000 jaar geleden uitzag en is zelfs beter bewaard gebeven dan het veel beroemdere Pompeii. Deze Rome informatie blog is geschreven voor de Nederlandstalige gasten van B&B Little Italy Rome en Bed and Breakfast Chaplin Hostel.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs Ostia Antica

Ostia Antica is vanuit Rome te bereiken door vanaf de metrohalte Piramide (lijn B) een treintje te nemen. De ruines liggen op een minuutje op 10 lopen vanaf de Ostia Antica halte. Het adres is Viale dei Romagnoli 717, Ostia (Tel: +39 0656358099). De opgravingen zijn geopend van 08.30 uur tot een uur voor zonsondergang. Maandag gesloten. 1 Januari, 1 Mei, 25 December gesloten. De kassa gaat een uur voor sluitingstijd dicht. Het museum opent om 09.30 en gaat een uur voor de sluitingstijd van de opgravingen zelf dicht. Toegangsprijs: 8 Euro (korting: 4 Euro). Bij speciale tentoonstelling is er een toeslag van maximaal 3 Euro.

Weetjes Ostia Antica

Rome - Ostia Antica - Cardine Massimo

De vooramlige hoofdstraat van de oude haven van Ostia Antica.

Gedurende de hoogtijdagen van het Romeinse Keizerrijk was Ostia een bloeiende stad met 100.000 inwoners. Hoewel het nu een eind landinwaarts ligt was Ostia vroeger de haven van Rome, waar de grote middellandse zee-schepen hun waren losten, die dan via plattere barges verder naar Rome vervoerd werden. Dit was nodig omdat de Tiber op verschillende plaatsen niet erg diep was. De goed bewaard gebleven ruïnes tonen tempels, baden, theaters en zelfs een groot business complex. Ostia kende zijn beste tijd gedurende de regeringen van de keizers Claudius en Traianus en bleef een invloedrijke havenstad tot de 5e eeuw, toen de barbaren Rome binnenvielen. Na de 5e eeuw raakte de stad langzaam in de vergetelheid, tot er in de 19e eeuw, in opdracht van de toenmalige paus, opgravingen plaats vonden. Omvangrijkere opgravingen vonden plaats onder Mussolini, tot de oorlog hier in 1942 een stokje voor stak. Hoewel men denkt dat de belangrijkste monumenten ondertussen opgegraven zijn, gelooft men dat er nog steeds onontdekte ruïnes bij Ostia te vinden zijn. Chaplin Hostel Rome Little Italy B&B

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Dagtochtjes en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.