Palazzo Colonna

Het Palazzo Colonna is een historisch gebouw in Rome. Het bevindt zich in de wijk Trevi. Een deel van het paleis, dat nog steeds de residentie van de familie Colonna zelf is, is ingericht als museum.

Deze Piazza Colonna Rome informatie pagina is geschreven voor de Nederlandstalige gasten van B&B Little Italy Rome en Bed and Breakfast Chaplin Hostel.

Adres, Openingstijden en Toegnagsprijs Palazzo Colonna

Het Palazzo Colonna bevindt zich op de Via della Pilotta 17, Rome (Tel: +39 066784350/362). Bus: 40, 60, 64, 70, 117, 170, H, N7, N8, N9, N15, N18. Openingstijden: De Galleria Colonna is elke zaterdagochend van 09.00 tot 13.15 uur geopend.

Weetjes Palazzo Colonna

Een deel van het paleis stamt uit het begin van de 15e eeuw, toen Martino V Colonna paus was.

De huidige aanblik van het Palazzo Colonna is echter vooral te wijten aan een door Nicola ichetti uitgevoerd verbouwing in het jaar 1730.

Het gebouw maakt deel uit van een groot huizenblok dat van het Piazza SS. Apostoli tot de Via della Pilotta reikt. Vanaf hier geven vier viadukten over de straat toegang tot de Villa Colonna.

Binnen het Palazzo zelf bevindt zich de Galleria Colonna, die door Kardinaal Girolamo Colonna begonnen is en waar men werken van grote meesters als Veronese, Tintoretto en Guercino kan bewonderen. De Galleria biedt ook een ooi uitzicht op de privé-tuinen van het paleis, die op de ruïnes van de Tempel van Serapide aangelegd zijn.

De reusachtige fresco’s in de majestueuze hal belichten het leven van de stamvader  Marcantonio Colonna II, met krijgshaftige taferelen van o.a. de Veldslag van Lepanto, waar in 1571 de Turkse vloot verslagen werd.

Overal staan en hangen militaire trofeeën en enorme spiegels versierd met spelende cherubijntjes doen het barokke geheel nog indrukwekkender lijken. Marmeren tafels en dubbele rijen kroonluchters gemaakt van glas uit Murano aan het plafond completeren het geheel.

Aangezien de Colonna familie nog steeds in het palazzo woont is het enkel op zaterdagochtend open voor toeristen.

Chaplin Hostel Rome Little Italy B&B Hotels in Italië

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Historische Gebouwen, Rome museums en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s