Roseto Comunale (Rozentuin)

Alles over Rome… Rozentuin

Deze Rome informatie blog is geschreven voor de Nederlandstalige gasten van B&B Little Italy Rome en Bed and Breakfast Chaplin Hostel.

Indien de Chaplin en de Little Italy niet precies zijn waar U naar op zoek bent of U slaapt liever in een hotel dan in een bed and breakfast in Rome, kunnen we U de Venere website aanbevelen voor het vinden van goedkope of luxe accommodatie in de Eeuwige Stad. U kunt zelf Uw budget en de wijk waar U wilt logeren invullen en krijgt dan een lijst met beschikbare hotels in Rome op de door U gewenste dagen. Meningen van gasten maken de keuze makkelijker en uiteraard kan reserveren online.

De Roseto Comunale (Rozentuin) bevindt zich tegenover het Circus Maximus in Rome en is vooral in de lente een heerlijke plek om even rustig rond te wandelen. De tuin is ook elk jaar het toneel van een prestigieus rozenfestival.

Adres, openingstijden en toegangsprijs Roseto Comunale

Het adres van de Rozentuin is Via di Valle Murcia – 00153 Rome, Italy (tel. +39 065746810). De dichtstbijzijnde metrohalte is Circo Massimo. Voor 2014 is de tuin elke dag (inclusief feestdagen) geopend van 21 April tot 15 Juni. De enige uitzondering is op 17 Mei, wanneer de jury van het festival zijn werk doet. Vanaf 18 Mei is het gedeelte waar de deelnemers aan de prijs te zien zijn ook open voor het publiek. Toegang tot de rozentuin is gratis.

De tuin werd voor het eerst in 1931 geopend, op de Colle Oppio, een klein park dichtbij het Colosseum. Dit werd echter gedurende de tweede wereldoorlog verwoest.

In samenwerking met de Joodse Gemeenschap van Rome, besloot de stad Rome in 1950 de Roseto Comunale te heropenen, op de plaats waar ze zich nu nog steeds bevindt, de Aventijn. Dit was eigenlijk al sinds 1645 een Joodse begraafplaats maar die was in 1934 naar het Verano kerkhof, langs de Via Tiburtina, verhuisd.

De perken zijn dusdanig verdeeld in sectoren dat de erdoorheen lopende laantjes de vorm hebben van een menorah (een Joodse kandelaar) en bij de ingang van het park staat een herdenkingsteken.

De roseto comunale bestrekt een door een geasfalteerde weg in tweeen gedeelde oppervlakte van ongeveer 10 duizend vierkante meter, met 1100 verschillende soorten rozen.

In één van de sectoren wordt de geschiedenis van de roos belicht, waarbij een verdeling aangehouden wordt van de botanische rozen, de antieke rozen en de moderne rozen. In een andere sector staan de nieuwe, pas gecreëerde rozen, die na een verblijf van 2 jaar in de Roseto Comunale deel mogen nemen aan de Premio Roma competitie voor nieuwe rozenvarianten.

Chaplin Hostel Rome Little Italy B&B Hotels in Italië

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Nieuws, Rome Parken en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.