Openingstijden en Toegangsprijs Vaticaanse Musea in Rome (2015)

De openingstijden en toegangsprijs van de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel zijn in 2015 niet veranderd t.o.v. het vorige jaar. Ook de openingstijden zijn hetzelfde gebleven.

Deze informatie blog over Rome en de Vatikaanse Musea is geschreven voor de B&B Little Italy en Rome Bed and Breakfast Chaplin Hostel.

Openingstijden Vaticaans Museum en Sixtijnse Kapel Rome

Voor 2015 zijn de volgende openingstijden van de Vatikaanse Musea en de Sixtijnse Kapel van toepassing:

Op maandag tot en met zaterdag zijn de openingstijden van de Vatikaanse Musea en de Sixtijnse Kapel van 09.00 tot 18.00 uur. De laatste toegang is om 16.00 uur.

Op zon- en feestdagen zijn de musea gesloten , behalve op de laatste zondag van de maand (tenzij dit ook toevallig een feestdag is), wanneer de openingsuren van 08.30 tot 14.00 uur zijn. De kassa gaat dan om 12.00 uur dicht. (Over het algemeen is het op deze dagen, zelfs in het laagseizoen, zo druk dat het nauwelijks de moeite waard is uren in de rij te staan.)

De feestdagen waarop de Vaticaanse Musea in 2015 gesloten zijn zijn de volgende: Januari 1,6; Februari 11; Maart 19; April 6; Mei 1; Juni 29; Augustus 15; December 8, 25 en 26.

Wanneer er een conclave plaats vindt kan de Sixtijnse kapel niet bezocht worden. Ook het Borgia Appartement en de collectie van Moderne Religieuze Kunst zijn dan gesloten.

Toegangsprijzen voor de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel

Het kaartje is enkel op de datum van afgifte geldig. Met dit kaartje kan men (binnen 5 dagen vanaf deze datum) ook het Vaticaanse Historische Museum in het Nobele Appartement van het Lateraanse Apostolische Paleis (zo heet het nou eenmaal) bezoeken. De toegangsprijs is 16 Euro, behalve op de laatste zondag van de maand, wanneer de Cappella Sistina en de Musei Vaticani gratis zijn. Studenten krijgen korting (8 Euro) op vertoon van een studentenkaart. Een tijdlang was het niet mogelijk bij de Vatikaanse Musea zelf met credit of debit card te betalen, maar nu kan dat weer wel.

Vrijdagavond in de Sixtijnse Kapel

Sinds 2012 kunnen de Vatikaanse Musea gedurende bepaalde jaargetijden ook op vrijdagavond bezocht worden, tussen 19.00 en 23.00 uur, met de laatste entree om 21.30 uur. Deze periode loopt van 8 Mei tot 30 Oktober (met uitzondering van de maand Augustus). Zowel de toegangsprijs (16 Euro) als de boekingskosten (4 Euro) zijn gelijk aan de normale kosten. Reserveren is wel verplicht voor de vrijdagavondbezoeken.

Kleding

Net als voor de meeste kerken en basilieken in Rome gelden voor de Musei Vaticani de volgende gedragsregels: Schouders en knieen moet bedekt zijn. Toeristen vragen vaak of sandalen wel mogen. Mijn antwoord: “Als het goed genoeg was voor Jezus…”. Ja, dus.

Hoe de Vatikaanse Musea te bereiken

Zowel vanuit de Chaplin B&B Rome als de Bed and Breakfast Little Italy Hostel neemt U de metro lijn A tot de halte Ottaviano-San Pietro. U neemt de eerste uitgang links en volgt dan de menigte. (Er is een halte die Cipro-Musei Vaticani heet, maar deze is in werkelijkheid verder van de ingang tot de Musea).

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Vaticaanstad, Vatikaan Praktische Informatie en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Openingstijden en Toegangsprijs Vaticaanse Musea in Rome (2015)

  1. Het Vaticaanmuseum heeft een enorme verzameling. Het complex is verdeeld in meerdere musea zoals de Pinacotheek (schilderkunst), Pio Clementino (beeldhouwkunst) en natuurlijk de Stanze (Rafael) en de Sixtijnse kapel (Michelangelo).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s