Piramide van Caio Cestio

De Piramide van Caio Cestio is de enige overgebleven piramide in Rome. Na een lange restauratie is het gebouw sinds Mei 2015 weer in de oorspronkelijke, witte glorie te bewonderen.

Deze Rome informatie blog is geschreven voor de Nederlandstalige gasten van B&B Little Italy Rome en Bed and Breakfast Chaplin Hostel.

Adres Openingstijden en Toegangsprijs Piramide van Caio Cestio

Het adres van de Piramide di Caio Cestio is Piazzale Ostiense. De gehandicapten-ingang is aan de Via Raffaele Persichetti. Metro: Piramide. Trein: FC2. Tram: 3, 8. Bus: 23, 75, 673, 715, 716, 769, N2, N3, N9, N11. Openingstijden: 2e en 4e zaterdag van de maand om 11.00 uur. (Vanaf Juni 2015 zal de Piramide ook op de 2e en 4e zondag van d emaand te bezichtigen zijn.) Toegangsprijs: 5,50 Euro. Reserveren is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden (tel. +39 06 39967700).

Weetjes Caio Cestio Piramide (Rome)

Piramide van Caio Cestio

Piramide van Caio Cestio

Gedurende zijn hoogtijdagen strekte het Romeinse rijk helemaal tot Egypte en hiervan zijn nog steeds sporen terug te vinden in de Eeuwige Stad. Behalve de obelisken die op vrijwel ieder belangrijk plein (Piazza di Spagna, Sint Pietersplein, Piazza del Popolo, om er maar een paar te noemen) te vinden zijn staat er zelfs een heuse piramide midden in Rome.

Met een hoogte van slechts 36 meter is de Piramide van Caius Sestius natuurlijk niet zo indrukwekkend als de enorme bouwwerken in Egypte zelf, maar ze is toch zeker de moeite van een bezoekje en een paar foto’s waard. Hij lijkt overigens kleiner dan hij in werkelijkheid is aangezien de straten eromheen opgehoogd zijn.

De piramide is waarschijnlijk ergens tussen 18 en 12 voor Chr. gebouwd.Als bouwmateriaal is wit marmer uit Carrara gebruikt.

Caius Sestius was een magistraat over wie niet veel meer te vertellen is dan dat hij nogal rijk was. Aan twee zijden van het mausoleum is en tekst te zien die verklaart wie de eigenaar was en ook dat de piramide in 330 dagen gebouwd is.

De binnenmuren zijn gedeeltelijk met fresco’s versierd. Op vlakken die door kandelaars van elkaar gescheiden worden zijn nimfen afgebeeld. Bij de vier hoeken van het plafond van de centrale hal zijn Gevleugelde Viktorieën te zien met een kroon en een lint.

De tombe is deel geïmcorporeerd in de Aureliaanse Muren.

Chaplin Hostel Rome Little Italy B&B

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Onbekend Rome, Rome monumenten en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s