Forum Romanum (Rome)

Het Forum Romanum (Foro Romano) hoort tot de top 10 bezienswaardigheden in Rome. Het bevindt zich aan de voet van het Kapitool en was het politieke, religieuze en culturele centrum van de Eeuwige Stad.

Deze Rome informatie blog is geschreven voor de Nederlandstalige gasten van B&B Little Italy Rome en Bed and Breakfast Chaplin Hostel.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs Forum Romanum

Het Foro Romano heeft twee ingangen, aan de Via della Salara Vecchia, 5/6 en aan de Via di San Gregorio. Bovendien kan het sinds begin 2014 ook via het Palatijn betreden worden. Voor reserveringen: +39 0639967700. Bus: 51, 85, 87, 117, 186, 810, FRP. Metro: Colosseo (lijn B). Het kaartje voor het Forum is een drie-in-één met het Palatijn en het Colosseum. Uitgebreide informatie over de openingstijden en de toegangsprijzen vindt U bij onze pagina over de openingstijden van het Colosseum. Op de eerste zondag van de maand is het Forum Romanum gratis te bezichtigen. Het is verboden met grote rugzakken of tassen het Forum te betreden.

Speciale Evenementen Forum Romanum

Vanaf 30 minuten na zonsondergang tot 02.00 uur ’s nachts is het Forum speciaal verlicht. Dit is het spectaculairst vanaf het uitkijkpunt op het Kapitool.

Weetjes Forum Romanum

Het Forum Romanum is gebouwd op het moerassige land tussen het Capitool en het Palatijn en was op zijn hoogtepunt het centrum van het Romeinse leven (tot deze rol overgenomen werd door de Fori Imperiali).

Forum Romanum

Forum Romanum vanaf het Capitool

Er is helaas weinig overgebleven van wat eens de trots van Rome was. Net als het Colosseum werd het Romeinse Forum jarenlang gebruikt om er bouwmaterialen te stelen en, tot men in de 19e eeuw begon systematisch opgravingen te doen, werd het land zelfs tijdenlang gebruikt om er koeien te laten grazen.

Tot enkele jaren geleden was een bezoek aan het Forum gratis en kon men er op zijn gemak doorheen wandelen, tegenwoordig is het inbegrepen bij een bezoek aan het Colosseum.

Het is zeker aan te raden het Forum ook te bekijken vanaf één de uitkijkpunten op het Capitool (Campidoglio): Op deze manier heeft men een idee van de structuur van het geheel terwijl men, wanneer men er doorheen loopt af en toe de indruk heeft dat de brokken steen en marmer die er nog liggen tamelijk willekeurig neergesmeten zijn.

Chaplin Hostel Rome Little Italy B&B

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome monumenten en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.