Rome marathon 2015

De 2015 editie van de jaarlijkse marathon van Rome zal op zondag 22 Maart plaats vinden. De marathon, naar alle waarschijnlijkheid de meest pittoreske marathon van de wereld, begint om 9 uur ’s ochtends en het startschot zal op de Via dei Fori Imperiali gelost worden.

Weetjes Marathon Rome

De editie van dit jaar is de 21e. Het parcours is nauwelijks veranderd ten opzichte van dat van het afgelopen jaar. Er zullen meer dan 15 duizend deelnemers zijn aan de marathon, terwijl een veelvoud hiervan zal trachten de 5 kilometer lange stracittadina te voltooien, die bij het Circo Massimo eindigt. Hier zal ervolgens het Festival Folkloristico Internazionale van start gaan.

U wordt aangeraden vroeg aanwezig te zijn indien U de beroemde atleten wilt zien die aan deze loop van meer dan 42 kilometer deelnemen.

Vanaf 5 maart zijn de inschrijvingen gesloten.

De race zelf dient in minder dan 7 uur gelopen te worden.

De Fun Run en de Marathon Village

Meteen na het begin van de officiële marathon begint de Fun Run. Deze is slechts 5 kilometer lang en iedereen mag zich hiervoor inschrijven. Dit kost 8 Euro en kan in de Marathon Village of bij een aantal special registratiepunten gedaan worden. Op de dag van de race is het verzamelpunt aan de Via Cavour (bij de metrohalte Cavour). Men dient hier om 08.00 uur aanwezig te zijn. De FunRun gaat vervolgens om 09.10 uur aan de Via dei Fori Imperiali van start.

De Marathon Village is open vanaf 19 tot 21 Maart, van 10.00 tot 20.00 uur. Het adres is Piazza J.F. Kennedy 1 – 00144 Rome. Toegang is gratis en vanaf Termini neemt U metro lijn B tot de EUR Fermi halte. Tijdens deze dagen is het nog mogelijk zich in te schrijven voor de FunRun.

Routebeschrijving Chaplin Hostel Rome en Bed and Breakfast Little Italy naar de Via dei Fori Imperiali en de Marathon Village:

  • Van Chaplin B&B naar de Via dei Fori Imperiali: Loop naar Roma Termini en neem metro lijn B tot de Colosseo halte. U ziet de Via dei Fori Imperiali voor U wanneer U de metro-hal uitkomt.
  • Van Little Italy B&B naar de Via dei Fori Imperiali: Ga rechtsaf de Via Ferruccio in en dan linksaf aan het einde van de straat. Loop door tot U niet verder kunt en ga rechtsaf. Ga het park (Colle Oppio) in en loop rechtdoor naar het Colosseum. Loop de heuvel af en ga rechtsaf wanneer U beneden aangekomen bent.
  • Vanaf Chaplin B&B naar de Marathon Village: Neem metro A naar EUR Fermi.
  • Vanaf Little Italy B&B naar de Marathon Village: Neem metro B naar Termini, en stap over op lijn A. Stap uit bij EUR Fermi.

Lees meer

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Nieuws, Sport in Rome en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.