Palazzo delle Esposizioni – Multifunktionele tentoonstellingsruimte in Rome.

Het Palazzo delle Esposizioni op de Via Nazionale is de grootste interdisciplinaire tentoonstellingsruimte in het centrum van Rome. Het heeft drie verdiepingen en een totale oppervlakte van maar liefst 10 duizend vierkante meter. Er vinden altijd een aantal, steeds wisselende, tentoonstellingen gelijktijdig plaats.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs Palazzo delle Esposizioni

Palazzo delle Esposizioni, Rome

Palazzo delle Esposizioni

Het adres van het Palazzo delle Esposizioni is Via Nazionale 194 – 00184 Rome (tel. +39 06 39967500). Er zijn twee speciale ingangen voor gehandicapten, aan de Via Piacenza, snc en aan de Via Milano 13. Bus: 64, 70, 170, H, N7, N8, N9, N15, N18. Openingstijden: dinsdag, woensdag, donderdag, zondag van 10.00 tot 20.00 uur; vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 22.30 uur. Maandag gesloten. (Hoewel 8 December dit jaar op een maandag valt is het museum dan toch open.). De kassa gaat een uur voor sluitingstijd dicht. Toegangsprijs: 12,50 Euro; 10 Euro voor jongeren dan 25 en ouderen dan 65; 6 Euro voor jongeren tussen 7 en 18 jaar oud; gratis voor kinderen tot 6 jaar oud en gehandicapten. RomaPass houders krijgen korting. Op de eerste woensdag van de maand is het Palaexpo van 14.00 tot 19.00 uur gratis voor jongeren dan 30. Let op: Het Palazzo delle Esposizioni is niet gratis op de eerste zondag van de maand. Een kaartje kan, tegen een toeslag van 1,50 Euro, vooraf gereserveerd worden, zodat men niet in de rij hoeft te gaan staan. Hier moet wel gezegd worden dat er over het algemeen sowieso nauwelijks rijen zijn bij het Palazzo delle Esposizioni.

Huidige Tentoonstellingen Palazzo delle Esposizioni

David LaChapelle: After the Deluge

Palazzo delle Esposizioni - 2015 - LaChapelleRetrospektief gewijd aan deze Amerikaanse fotograaf. De tentoonstelling begint in 2006, met zijn monumentale The Deluge, de Zondvloed dus, en eindigt met zijn laatste serie, Aristocracy. De expositie duurt to 13 September 2015.

Van Art Nouveau tot Design: Decoratieve Kunst in Italië van 1900 tot 1940

Palazzo delle Esposizioni - 2015 - Liberty tot DesignDe volgende grote tentoonstelling in het Palazzo delle Esposizioni begint op 1 Oktober 2015 en zal tot 31 Januari 2016 duren. Het begint met de Art Nouveau stroming (die in Italië overigens Liberty genoemd wordt) en gaat chronologisch verder tot even voor de Tweede Wereldoorlog.

Weetjes Palazzo delle Esposizioni

Bezoekers aan het Palazzo kunnen, naast de verschillende tentoonstellingen bezichtigen, ook gebruik maken van een restaurant, een café en zelfs een grote boekhandel.

Naast de tentoonstellingsruimten en de, zeg maar, commerciële zone, zijn er en bioscoopzaal, een auditorium en een Forum, dat voor verscheidene doeleinden te gebruiken is.

De kunsttentoonstellingen worden afgewisseld met archeologische en antropologische exposities en verder worden er films vertoond en er worden concerten en theaterprodukties gehouden.

In de boekhandel vinden presentaties en soms ook foto-exposities plaats.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bezienswaardigheden, Rome museums en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s