Museo Missionario di Propaganda Fide

Het Palazzo di Propaganda Fide, oftewel het Collegio di Propaganda Fide, een 17e eeuws barok architecturaal meesterwerk ontworpen door Bernini (Gianlorenzo) en Francesco Borromini, heeft haar deuren geopend voor het publiek in de vorm van een museum, en wel het Museo di Missionário Propaganda Fide.

Museum of Propaganda Fide

Museum of Propaganda Fide

Het museum belicht 400 jaar zendingswerk door de katholieke kerk, door artefacten zoals documenten, beelden en foto’s, verzameld door de Congregatie van Propaganda Fide.

Na een restauratie die ongeveer 17 miljoen euro gekost heeft – de fundamenten van het gebouw zelf werden versterkt en de kapellen en de bibliotheek gerenoveerd, kunnen bezoekers voor het eerst de kapellen en gangen van het palazzo bezichtigen.

Het gebouw was vroeger het hoofdkwartier van de al genoemde “Congregatie van Propaganda Fide”, een religieuze orde die gesticht was door Paus Gregorius XV in 1622 en later door Paus Johannes Paulus II herdoopt werd tot de “Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren”. Deze organisatie had tot doel het katholieke geloof te verspreiden en ook om missionarissen te beschermen tegen vervolging.

Hoogtepunten van het Museo di Missionário Propaganda Fide

  • De door Bernini gemaakte houten bibliotheek met als plafond-versiering het symbool van de Barberini familie waar Paus Urbanus III deel van uitmaakte, de bij.
  • Borromini’s Kapel van de Drie Koningen, waarbij het thema (de epifanie van de drie wijze mannen) een allegorie is voor het vinden van de verlossing door Christus.

Openingstijden, toegangsprijs, adres Museo di Missionario Propaganda Fide

Het adres is Via di Propaganda, 1/, Rome (Tel: +39 0669880266). De dichtsbijzijnde metrohalte is Spagna. Het museum is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 14.30 tot 18.00 uur. Iedere 20 minuten is er een rondleiding. De toegangsprijs is 8 Euro (korting: 6 Euro; gratis voor kinderen jonger dan 6).

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome museums en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s