San Carlo Alle Quattro Fontane

De San Carlo alle Quattro Fontane Kerk bevindt zich in de rione Monti in het centrum van Rome en is, hoewel ze niet tot de beroemdste kerken van de stad hoort, één van de barokke meesterwerken van de architect Borromini.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs San Carlo alle Quattro Fontane

Het adres van de kerk is Via del Quirinale 23 – 00184 Rome (tel. +39 064883109). Bus: 64, 70, 71, 170, H, N7, N8, N9, N15, N18. Openingstijden: 10.00 tot 13.00 en 15.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag en zondag is de kerk ’s middags gesloten. Toegangsprijs: gratis.

Weetjes San Carlo alle Quattro Fontane

De kerk is gesticht in het jaar 1638 en hoort bij het klooster van de zogeheten Spaanse Trinitariërs oftewel de Orde van de Allerheiligste Drie-Eenheid. Voorheen stonden op de plek waar de kerk nu is drie huizen die gekocht werden voor de som van 4711 scudi.

De bouw van de San Carlo was nog niet voltooid bij de dood van Borromini in 1667, die eigenlijk in de kerk begraven had moeten worden. Hoewel er zelfs al een plek in de kerk gekozen was, werd Borromini, omdat hij zelfmoord pleegde, toch elders ter aarde gesteld.

Na Borromini’s dood werd zijn werk overgenomen door zijn neef Bernardo Castello Borromini, die hoewel hij de ontwerpen van zijn beroemdere naamgenoot gebruikte, verantwoordelijk was voor de bovenste verdieping en de klokkentoren.

Vanwege de geringe afmetingen (de oppervlakte ervan zou niet groter zijn dan de omtrek van één van de pilaren onder de koepel van de Sint Pieter) wordt de kerk ook wel San Carlino genoemd.

Vaak wordt ze vergeleken met de dichtbijgelegen Sant’Andrea al Quirinale, die door de grote rivaal van Borromini, Gian Lorenzo Bernini, ontworpen is.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome kerken en basilieken en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.