Roma Pass 2015

De prijs van de Roma Pass, de gecombineerde museum- en OV-kaart voor de stad Rome is vanaf 1 April 2014 met 2 Euro gestegen, naar 36 Euro, wat erg veel is, aangezien het toch al niet erg duidelijk is of de Roma Pass wel zo’n goeie deal is. Voor 2015 blijft de prijs voorlopig hetzelfde.

De Roma Pass is drie dagen geldig en gedurende deze periode heeft de gebruiker recht op het openbaar vervoer binnen de stad Rome, plus een gratis bezoek aan twee van de vele musea en monumenten die de stad rijk is. (Let echter goed op: De Vatikaanse Musea horen hier niet bij.)

Roma PassBij de volgende bezienswaardigheden die de Rome Pass-houder bezoekt, mits het binnen drie dagen is, krijgt deze een korting.

Een aantal van de belangrijkste attrakties in Rome zijn echter sowieso gratis, zoals de Sint Pieter, het Pantheon, de Spaanse Trappen, het Piazza Navona en de Trevi Fontein.

Ook wat het openbaar vervoer betreft is de Roma Pass zeker geen must. De afstand tussen het centrale station en het Vaticaan (zo’n beetje het centrum van de stad) is minder dan 5 kilometer en dus valt vrijwel alles te belopen.

Waar kunt U de Roma Pass gebruiken?

  • Bij het Colosseum, het Forum Romanum en het Palatijn, en wat belangrijker is, deze drie bezienswaardigheden gelden als één entrée.
  • De Galleria Borghese behoort tot de duurdere musea waar U gratis naar binnen kunt met de Rome Pas.
  • Ook bij de 4 zetels van het Museo Nazionale Romano mag U voor niets naar binnen.
  • Bij het Goethe Museum krijgt U enkel een korting.

Ook geeft de Roma Pass recht op medische hulp. De houder kan, in geval van gezondheidsproblemen, een call center bellen. De doktoren die antwoord geven spreken meerdere talen en geven medische hulp tegen gereduceerde tarieven. (Dit klinkt natuurlijk erg goed, maar als je problemen hebt kun je ook naar een zogeheten Pronto Soccorso, een soort van Eerste Hulp, die zelfs gratis is!)

Als laatste geeft de kaart recht op korting bij een aantal evenementen. Bij aanschaf van de Roma Pass krijgt men, behalve een gratis stadsplattegrond van Rome (wat wel handig is, aangezien Rome blut is, en er niet altijd meer gratis plattegrondjes bij de VVV’s te verkrijgen zijn), een lijst met deze gebeurtenissen. Indien men de pas vooraf bestelt krijgt men deze informatie ook via een mailing list opgestuurd.

De officiële Roma Pass website geeft niet aan wat het telefoonnummer van het medische hulp call center is. Waarschijnlijk zijn ze bang dat mensen die de Roma Pass niet gekocht hebben er op stiekeme wijze gebruik van maken.

Let op: Voor mensen die korter in Rome blijven is er nu ook een nieuwe kaart, de Roma Pass 48 Hours.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Roma-Pass, Rome Practische Informatie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s