Villa Celimontana

De Villa Celimontana is een park in Rome. Het bevindt zich ten zuiden van het Circus Maximus en wordt beschouwd als één van de mooiste parken van de stad.


Ligging

Villa Celimontana bevindt zich op korte afstand van ruïnes als het Colosseum en vooral het Circus Maximus in Rome. De huidige ingang bevindt zich op de Via della Navicella, dichtbij de Santa Maria in Domnica kerk en het Piazza della Navicella.

Ontstaan

Hoewel het park sinds 1925 bekend is onder de naam Villa Celimontana bestaat het al veel langer. De invloedrijke Italiaanse familie Mattei heeft het in 1580 gesticht.

Bezienswaardigheden

  • Aan de zuidkant van het park steken gedeelten van archeologische overblijfselen uit de tijd van Flavius en Traianus boven de grond uit.
  • Er staat een obelisk in het park. Deze komt oorspronkelijk uit Heliopolis, stond een tijdlang bij de Ara Coeli, en is in de 19e eeuw aan Ciriaco Mattei cadeau gedaan. Ramses II had deze obelisk gewijd aan de zonnegod Ra.

Aanblik

Villa Celimontana doet veel natuurlijker en wilder aan dan andere beroemde Romeinse parken als Villa Borghese.

Praktische informatie

Adres: Via Celimontana (wijk: Celio) Openbaar vervoer: Metro: Circo Massimo (lijn B). Telefoon: Niet telfonisch te bereiken. Openingstijden: 07.oo-19.00 uur. Gesloten: Nooit. Toegangsprijs: Gratis.

Bijzonderheden

  • De Società Geografica Italiana is gehuisvestigd in het Palazzo Mattei, dat nog steeds binnen d emuren van het park ligt
  • Een aantal door de beroemde Gian Lorenzo Bernini gemaakte fonteinen die zich ooit in de Villa Celimontana bevonden zijn verloren gegaan.
  • Elk jaar (meestal in Juni) vindt er in de Villa Celimontana een jazz festival plaats.
  • Het park is opgeluisterd met een kinderspeelplaats.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Parken en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s