Stakingen in Rome

Als je op vakantie naar Rome gaat loop je een redelijk grote kans dat je dit op een datum doet dat er een staking (scioperò, in het Italiaans) plaats vindt in de Eeuwige Stad. Dit gebeurt namelijk gemiddeld een keer of twee per maand en, in deze tijden van crisis, ontslagen en de buikriem aanhalen, waarschijnlijk nog wel vaker.

Laatste Nieuws Stakingen Rome

Deze pagina wordt niet meer bijgewerkt. Bezoek onze nieuwe site voor het laatste nieuws over stakingen in Rome.

Stakingen Rome Algemeen

Over het algemeen is een staking in Rome een kleiner probleem dan je zou verwachten, aangezien het centrum van de stad erg compact is en je vrijwel alle bezienswaardigheden, mits je hotel, hostel of bed and breakfast zich, net als onze Little Italy B&B, in dit centrum bevindt, te voet kunt bereiken.

Normaal gaan stakingen in Rome als volgt te werk: Om 8.30 beginnen ze en tot 17.00 uur zijn metro, tram en bus buiten werking. Van 17.00 tot 20.00 uur krijgen de mensen de mogelijkheid terug naar huis te keren en van 20.00 uur tot 05.30 de volgende ochtend is er weer geen openbaar vervoer.

Stakingen duren vrijwel nooit meer dan een etmaal en worden meestal (maar niet altijd) lang vantevoren aangekondigd. Ze worden ook vaak op het laatste moment uitgesteld of zelfs geheel afgelast.

Soms, maar eveneens niet altijd, zijn er gedurende de uren dat de staking plaats vindt, toch wat bussen en metro’s, maar die zitten stampvol en dan is is het toch prettiger maar even te lopen.

Bij de wet is vastgelegd dat de zogeheten Leonardo Express, de direkte verbinding tussen het vliegveld Fiumicino en het centrale station Roma Termini, niet mag staken. In geval deze toch niet rijdt, dient men voor een alternatief vervoermiddel naar Termini  of terug naar de luchthaven te zorgen.

De verschillende  busmaatschappijen die voor direkte verbindingen zorgen tussen het vliegveld Ciampino en het centrum van Rome staken ook nooit.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome openbaar vervoer en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.