Museo del Corso (Palazzo Cipolla)

Het Museo del Corso, oftewel het Museo Fondazione Roma, bestaat sinds 1999 en is er sindsdien ingeslaagd met een aantal interessante tentoonstellingen op de proppen te komen. Het museum is gehuisvestigd in een historisch gebouw, het Palazzo Cipolla.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs Museo del Corso (Palazzo Cipolla)

Het adres van het Palazzo Cippolla is Via del Corso, 320 – Rome (tel. +39 066786209). Er is een tweede ingang in de Via di Montecatini, 8. Bus: 53, 62, 63, 81, 83, 85, 117, 119, 160, 160F, 175, n4, n5, n6, n12, n25. Openingstijden: Dinsdag-Zondag: 10.00 tot 20.00 uur (vrijdag en zaterdag tot 21.30 uur). Maandag: 15.00 tot 20.00 uur. Toegangsprijs: 12 Euro (Korting: 10 Euro voor 65+, jongeren tot 26 jaar, Roma Pass houders; gratis voor kinderen jonger dan 6 en gehandicapten; families bestaande uit minstens drie personen betalen 6 Euro p.p.). Let op: Het Palazzo Cipolla is niet gratis op de 1e zondag van de maand.

Tentoonstelling Museo del Corso (Palazzo Cipolla)

Palazzo Cipolla - 2015 - Barok in RomeDe huidige tentoonstelling is gewijd aan de Barokke Kunst in Rome. De officiële titel is Barocco a Roma. La meraviglia delle arti (“Barok in Rome. Het mirakel van de kunsten”). Er zijn meer dan 200 kunstwerken te zien, waaronder de modellen die Bernini maakte voor zijn engelen op de Ponte Sant’Angelo brug. (Tot 26 Juli)

Weetjes Palazzo Cipolla

Het Museo del Corso wordt gekenmerkt door de diversiteit van de aangeboden tentoonstellingen. Sinds de opening zijn zowel Italiaanse als niet-Westerse stromingen behandeld, maar ook individuele artiesten als Hopper en Rodin.

De werken die in de permanente tentoonstelling van de Fondazione Roma tentoongesteld worden, omvatten een tijdspan dat loopt van de 15e eeuw tot nu. Het overgrote deel van de collectie is aan de stad Rome gewijd, hetzij thematisch hetzij via de artiest zelf.

Er is ook een tweede zetel van het Museo del Corso, eveneens in een historisch gebouw (Palazzo Sciarra).

Dit bericht werd geplaatst in Rome museums en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s