Santa Maria in Trivio Kerk

De Santa Maria in Trivio Kerk is een klein kerkje nabij de Trevi Fontein in Rome. Het bevindt zich op het Piazza dei Crociferi en is vooral interessant vanwege de façade en de plafondschildering van Antonio Gherardi.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs Santa Maria in Trivio Kerk

Santa Maria in Trivio

Het adres van de Chiesa di Santa Maria in Trivio is Piazza dei Crociferi, 49 – Rome (tel. +39 066789645.). Bus: 51, 53, 62, 63, 71, 80, 83, 85, 116, 117, 160, 160F, 492, C3, FRP, N4, N5, N12. Metro: Barberini (lijn A). Openingstijden: 08:00-12:00 en 04:00-08:00. Tijdens de mis mogen toeristen niet naar binnen. Toegangsprijs: Gratis.

Speciale Gebeurtenissen

Er zijn geen speciale evenementen gepland.

Weetjes Santa Maria in Trivio Kerk

Gherardi's Plafondschildering

Gherardi’s Plafondschildering

De oorspronkelijke kerk zou in de 6de eeuw gebouwd zijn door de Byzantijnse generaal Belisarius, maar de huidige versie is gebouwd door de architect Giacomo del Duca, die er van 1573 tot 1575 aan werkte.

Santa Maria in Trivio werd tot de 15de eeuw Santa Maria in Xenodochio of Santa Maria in Synodo genoemd, naar het nabijgelegen gasthuis voor zieken en pelgrims.In 1571 werd de kerk toevertrouwd aan de Orde der Crociferi, die later verboden werd.

De Camillianen namen het beheer over in 1657 en in 1839 was het de beurt aan de Caracciolijnen. Sinds 1854 is Santa Maria in Trivio in handen van de “Orde van de Missionarissen van het Kostbaar Bloed”.

Santa Maria in Trivio is een barokke kerk en heeft drie verdiepingen. Ze bestaat uit een enkel schip, met aan weerszijden 4 kapellen. Boven de voordeur is het wapen van paus Alexander VII te zien.

Bezienswaardigheden Santa Maria in Trivio Kerk

  • Het in 1999 gerestaureerde plafond is in 1669 geschilderd door Antonio Gherardi en verbeeldt verschillende gebeurtenissen uit het leven van Maria.
  • In de derde kapel rechts bevindt zich een Crucifix uit 1350.
  • De urn met de stoffelijke resten van San Gaspare del Bufalo (de oprichter van de Orde aan welke de kerk toebehoort) bevindt zich in de tweede kapel links.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome kerken en basilieken en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.