MAXXI Museum voor 21e Eeuwse Kunst Rome

Het MAXXI Museum voor de 21e Eeuwse Kunst is één van de laatste verrijkingen van het Romeinse museum aanbod. Het museum, in een gebouw dat speciaal ontworpen is door de architekt Zaha Hadid, hoort tot de meest prestigieuze in zijn soort. Het is verdeeld in een architektuur- en een moderne kunst-sektie en er vinden steeds wisselende exposities plaats.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs MAXXI Museum Rome

Hoofdingang MAXXI Museum in Rome

Hoofdingang MAXXI Museum

Het adres van het MAXXI Museo Nazionale delle Arti del XXI secolo is Via Guido Reni, 4 A – Rome (tel. +39 063201954). Bus: 168. Tram: 2. Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag en zondag van 11.00 tot 19.00 uur; zaterdag van 11.00 tot 22.00 uur. Gesloten: maandag, 1 Mei, 25 December. Toegangsprijs: 11 Euro. De RomaPass is geldig in het MAXXI. Het MAXXI is niet gratis op de eerste zondag van de maand. Er zijn vier rolstoelen beschikbaar voor gehandicapten. Er worden rondleidingen gehouden, maar deze zijn enkel in het Italiaans. Het restaurant van het museum, MAXXI21 (tel. +39 063207230), is elke dag behalve maandag geopend van 12.00 uur tot sluitingstijd.

Tentoonstellingen MAXXI Museum Rome

Naast de permanente collectie zijn er op welk moment ook een aantal steeds wisselende tentoonstellingen aan de gang.

100% Original Design (tot 4 Januari 2015)

Een brede selectie van in Italië/door Italianen ontworpen originele objekten die tot iconen uitgegroeid zijn. De tentoonstelling maakt deel uit van het in 2012 begonnen projekt Be Original, dat poogt de toeschouwer bewust te maken van de schoonheid van de persoonlijke creativiteit en de gevaren van nep-artikelen.

The Future is Now (tot 15 Maart 2015)

De expositie The Future is Now is gewijd aan de video-kunst van het Korean National Museum of Contemporary Art. 80 werken door 40 artiesten tonen de ontwikkeling van de video-kunst ihn het land, te beginnen met de pioniers in de 90’er jaren. Vanaf 19 December 2014.

Unedited History. Iran 1960-2014 (tot 29 Maart 2015)

Meer dan 20 kunstenaars die met ongeveer 200 kunstwerken de Iraanse kunstwereld van 1960 tot nu belichten, een periode die zowel de Revolutie van 1979 als de oorlog met Irak in de 80’er jaren omvat.

Huang Yong Ping. Bâton Serpent (tot 26 April 2015)

Huang Yong Ping, stichter van de  Xiamen Dada-beweging, wordt beschouwd als een van de interessantste Chinese avant-garde artiesten van het moment. De tentoonstelling wordt, gekenmerkt door monumentale kunstwerken, als een gigantische alluminium slang. Tegenwoordig woont hij in Frankrijk. Vanaf 19 December 2014.

Bellissima (tot 3 Mei 2015)

“Het Italië van de High Fashion tussen 1945 en 1968” toont meer dan 20 jaar Italiaanse mode in een tijdperk dat volgens de makers meer dan de meeste andere periodes de stijl van het land gekarakteriseerd heeft.

Architecture in Uniform (tot 3 Mei 2015)

Deze tentoonstelling, georganizeerd door het Canadian Centre for Architecture (Montreal) toont de ontwikkelingen in de architectuur die gedurende de tweede wereldoorlog plaats gevonden hebben. Er is een speciale sectie voor de ontwikkelingen in Italië zelf. Vanaf 19 December 2014.

Weetjes MAXXI Museum Rome

Het gebouw zelf is ontworpen door de Engels-Iraakse architekt Zaha Hadid, die er in 2010 de prestigieuze Engelse Sterling architektuur-prijs voor in ontvangst heeft mogen nemen.

Het MAXXI Architektuur Museum is deels gewijd aan 20e eeuwse architekten en hun werk, en deels aan nog modernere artiesten en ontwikkelingen in de wereld van de architektuur.

Het MAXXI Kunst Museum houdt zich vooral bezig met nieuwe Italiaanse kunst en artiesten.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome museums en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s