Modigliani Tentoonstelling, Museo del Corso, Rome (tot 6 April 2014)

Het Museo del Corso in het Palazzo Cipolla in Rome houdt een tentoonstelling gewijd aan Modigliani en andere “maudit” artiesten in Montparnasse in het Paris van het begin van de 20e eeuw.

Modigliani - Museo del Corso Rome

Modigliani – Portret van het Jonge Roodharige Meisje

Modigliani, Soutine e gli artisti maledetti (“Modigliani, Soutane en de Gedoemde Artiesten”) is de titel van de tentoonstelling die eerder te zien is geweest in de Pinacothèque de Paris en in het Palazzo Reale in Milaan.

De 120 schilderijen die er te zien zijn, zijn afkmstig uit de Jonas Netter Collectie. Netter was een zakenman die vanaf 1916 de doeken begon te verzamelen van de toen nog onbekende groep jonge schilders die Parijs onveilig maakten.

Eén van de belangrijkste exponenten van de groep was de Livornese schilder Amedeo Modigliani, die al op vroege leeftijd stierf. Uiteraard zijn een aantal van zijn schilderijen te zien op de tentoonstelling.

Een andere bekende naam is Chaïm Soutine, van wie ook een door Modigliani zelf geschilderd portret te zien is op de expositie.

Hoewel de schilders, waaronder ook Derain, Vlamick, Epstein en Fournier geen bepaalde schilderstijl gemeen hadden, werden ze wel met elkaar verbonden door een getroubleerde levensstijl.

De expositie “Modigliani, Soutane en de Gedoemde Artiesten” is tot 6 April 2014 te zien in de Fondazione Roma Museo (Museo del Corso) – Palazzo Cipolla. Op Maandag is het museum geopend van 14.00 tot 20.00 uur. De rest van de week is dit van 10.00 tot 20.00 uur. De toegangsprijs is 13 Euro (11 Euro voor 65+, jongeren tussen 11 en 18 jaar en studenten jonger dan 26; 5 Euro voor kinderen tussen 4 en 11 jaar). Het adres is Via del Corso, 320. De gehandicapten-ingang is in de Via di Montecatini, 18. Het telefoonnummer is +39 066786209.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Tentoonstellingen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.