Kerst in Rome (2014)

Kerstboom op het Kapitool

Kerstboom op het Kapitool

Net als overal zijn de eerste tekenen er al begin November (feestelijk verlichte straten, kerstmannen en andere kerstversieringen in etalages), maar de belangrijkste voortekenen voor de kerstdagen in Rome zijn er pas eind November/begin December. De meeste kerstmarkten beginnen op 8 December (wat ook een feestdag is) en gaan door tot 6 Januari, de dag van de befana.

Speciale Shopping Bus In Rome

De feestperiode staat natuurlijk vooral in het tekenen van het winekelen en gedurende de laatste twee weken voor Kerstmis wordt dan ook dit jaar weer de Shopping 1 buslijn ingezet. Deze gratis bus gaat langs alle bekende winkelstraten in het centrum van Rome, van de Via Nazionale tot de Via del Corso.

De Kerstman

De Kerstman zelf heeft al vanaf 7 December een huisje op het pas gerenoveerde Piazza di San Silvestro. Hier is een woud gecreëerd met echte dennenbomen. Kinderen mogen met Babbo Natale op de foto en krijgen natuurlijk snoepjes. (In het huis van de goede man is geen plaats meer, maar voor toeristen in Rome die nog een goedkoop onderkomen zoeken met de kerst heeft onze Little Italy B&B nog enkele kamers beschikbaar.)

Piazza Navona Kerstmarkt

Precies een maand voor Kerstmis, op 25 November, gaat de kerstmarkt op het Piazza Navona van start. Een groot gedeelte van dit mooiste plein van Rome wordt volgezet met kraampjes, waar vooral snoepgoed verkocht wordt. Vaak gaat dit per sok, aangezien kinderen in Italië op 6 Januari, de dag van de Befana, een sok vol lekkernijen onder hun bed vinden.

Andere Kerstmarkten

Geleidelijk worden er hierna in de hele stad steeds meer markten geopend. Dit gebeurt niet enkel in het centrum van Rome, maar ook in de buitenwijken. Over het algemeen lijken deze allemaal erg op elkaar, al zijn ze vaak wel erg gezellig.

Gospelfestival

Qua muziek staan de feestdagen vooral in het teken van het jaarlijkse gospelfestival in het Auditorium Parco della Musica, dat van 21 tot 31 December plaats vindt.

Kerststal van de Vuilnismannen

In de Via dei Cavalleggeri, 5 is al 40 jaar lang de Presepio dei Netturbini te zien. Hoewel deze het hele jaar geopend is, is het natuurlijk in de kerstperiode extra interessant om een miniatuurversie te zien van een Palestijns dorp hoe het er zo’n 2000 jaar geleden uitgezien moet hebben. Toegang is gratis.

Nog meer Kerststallen

Elk jaar is in de Sala del Bramante (Piazza del Popolo) een tentoonstelling te zien met kerststalletjes uit de hele wereld. Er zijn zowel antieke, traditionele stalletjes te zien als modernere, speciaal voor de expositie vervaardigde versies. De tentoonstelling begint op 28 November 2013 en duurt tot 6 Januari 2015.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Evenementen Rome en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.