Ponte Fabricio Brug

De Ponte Fabricio verbindt de Via di Ponte Quattro Capi op het Isola Tiberina in de wijk Ripa met de Lungotevere de’ Cenci in de rione Sant’Angelo and is de oudste nog bestaande brug in Rome.

Ponte Fabricio

Ponte Fabricio

Hij is in het jaar 62 vòòr Chr. gebouwd door Lucius Fabricius, de “onderhouder van wegen”, zoals in rode letters te lezen valt op beide kanten van de bogen van de brug, die van wit travertijns marmer gemaakt is.

De Brug van Fabricio was van blokken tufsteen gemaakt. Dit is een typisch Romeinse soort klei. Voordat Fabricio zijn werk deed stond er al sinds 192 vòòr Chr. een houten brug.

De Ponte Fabricio heeft ook bekend gestaan als de Ponte dei Quattro Capi (vanwege de twee marmeren zuilen met het hoofd van de God Janus, die twee gezichten had) en de Pons Judaeorum. Deze laatste naam stamt uit de tijd dat de Romeinse Joodse gemeenschap gedwongen naar de wijk die nu bekend staat als het Ghetto moest verhuizen.

De Pons Fabricius is bijna 60 meter lang en 6 meter breed. Ze heeft twee bogen. Twee kleinere bogen dichtbij de rivieroever zijn nu niet meer te zien omdat ze zich onder de grond bevinden.

De 10e eeuwse Porta dei Caetani die vroeger als wachtpost diende is nu geincorporeerd in het complex van de San Bartolomeo Kerk.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome bruggen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.