Fantastische Schepselen Expositie (Palazzo Massimo alle Terme, 2014).

In het Palazzo Massimo alle Terme (één van de vier zetels van het Museo Nazionale Romano) is van 20 December 2013 tot 1 Juni 2014 een expositie te bewonderen die gewijd is aan fantastische dieren uit de mythologie.

Rome Palazzo Massimo alle Terme - 2014 Monsters Expositie

Rome – 2014 Monsters Expositie

Er zullen meer dan 100 kunstwerken te zien zijn, afkomstig uit archeologische opgravingen uit verschillende delen van de wereld. Musea uit o.a. New York, Athene, Berlijn, Basel, Los Angeles en Wenen hebben hun medewerking verleend aan de expositie.

Er zijn minotaurussen, griffioenen, chimaera’s, gorgonen en sphinxen te zien. Harpijen worden afgewisseld met sirenes en saters met centaurussen. Pegasus, zoon van de gorgoon Medusa en de God Poseidon maakt zijn opwachting, net als de Hydra van Lerna en de van nimf tot zeemonster omgetoverde Scylla.

Veel van deze gedrochten zijn ver voor het begin van onze jaartelling vervaardigd, al zijn er ook monsters en monstertjes van recentere makelij te zien.

De tentoonstellingsruimte is ingericht als een soort labyrint, zodoende verwijzend naar de tocht die iedere held uit de oudheid moest maken vooraleer terug te keren in de menselijke wereld.

Gedurende de duur van de expositie zal er een lasershow te zien zijn in de binnenplaats van het museum. Het thema van deze show is het gevecht tussen monsters en helden.

Het Palazzo Massimo bevindt zich op de Largo di Villa Peretti, 1 in de wijk Castro Pretorio (tel. +39 06480201). Het museum is geopend van dinsdag tot zondag van 09.00 tot 19.45. het is gesloten op maandag, op 25 December en op 1 Januari. De toegangsprijs is 10 Euro (6,50 Euro met korting). Dit kaartje is dan ook drie dagen lang geldig bij de overige zetels van het Museo Nazionale Romano. De  Roma Pass en de Archeologia Card zijn geldig bij het Palazzo Massimo.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Tentoonstellingen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.