Auditorium van Mecenate

Het Auditorium van Mecenate is een monument in de wijk Esquilino in Rome, en bevindt zich tussen de Via Merulana en de Via Ferruccio (de straat waar ons eigen Little Italy Hostel zich bevindt).

Toegangsprijs, Openingstijden en Adres Auditorium van Mecenate

De toegangsprijs van het Auditorium van Mecenate is 6 Euro (5 Euro met korting). Men kan het monument echter enkel met een door één van de “culturele verenigingen” georganizeerde rondleiding bezoeken en de prijs hiervan wordt apart betaald en hangt van de organizatie af.  Het adres is Largo Leopardi, snc. (Tel. +39 060608). Metro: Vittorio Emanuele. Bus: 16, 75, 714, 717, C3.

Weetjes Auditorium di Mecenate

Rome - Auditorium di Mecenate

Af en toe worden er special evenementen georganizeerd waarbij men er een idee van kan krijgen hoe het Auditorium er vroeger uitzag.

Het auditorium maakt deel uit van de grote Villa di Mecenate, waarvan verder helaas weinig meer over is, en werd bij toeval ontdekt bij opgravingen  in 1874, tijdens de werken voor het nieuwe Umbertijnse deel van de wijk.

Het bestaat uit een aula met een apsis die tegen het einde van de tijd van de Romeinse Republiek gebouwd is. Ze bevindt zich op een deel van de Serviaanse Muren en opent in de achter deze muren liggende dijk.

Aan de zuid-oostzijde is er een hal, vervolgens een rechthoekige klasruimte, gevolgd door een grotere ruimte en de exedra met een radius van 5 meter.

Toen het monument ontdekt werd dacht men met een auditorium in de Horti di Mecenate van doen te hebben. Tegenwoordig gelooft men echter dat het een nymphaeum-triclinium was, dat in de zomer gebruikt werd. Omdat het gedeeltelijk ondergronds was, was het er lekker koel.

Een triclinium was een formele eetzaal, vaak erg mooi versierd om er gasten mee te imponeren. In dit geval zijn de muren opgeluisterd met schilderingen uit de 1e eeuw, met steeds terugkerende motieven als kandelaars en pauwen. De nissen van de zaal, evenals de apsis, zijn versierd met planten, bloemen en vogels, met het idee een illusie van open ramen te creëren.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Onbekend Rome, Rome monumenten en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s