Theater van Marcellus

Het Theater van Marcellus (Teatro di Marcello) bevindt zich in de Via del Teatro di Marcello, al ligt het officiële adres in het verlengde van de Ponte Fabricio, de noordelijke brug aan het Isola Tiberina, in de Via del Portico d’Ottavia, 29. Gedurende de zomermaanden vinden er vaak concerten plaats.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs Theater van Marcellus

Het adres is Via del Portico d’Ottavia, 29 – Rome. Bus: 46, 60, 63, 84, 95, 160, 170, 280, 628, 715, 716, 780, 781, 810 en (alleen op zon- en feestdagen) 204. Het Teatro di Marcello kan zelf niet bezocht worden, maar de grond eromheen is wel toegankelijk voor het publiek. Dit gedeelte is in de zomertijd van 09.00 tot 19.00 geopend en in de winter van 09.00 tot 18.00 uur. Wil men buiten deze tijden de Area del Teatro di Marcello bezoeken, dan moet men 4 Euro betalen. Overdag is de toegang gratis.

Weetjes Theater van Marcellus

De hele wijk is ontwikkeld in de tijd van Keizer Augustus. Het was ook Augustus die voor het eindresultaat verantwoordelijk was, hoewel onder Julius Caesar de eerste stenen gelegd werden.

Het theater is gewijd aan de neef van Augustus, Marcellus.

Gedurende de Middeleeuwen deed het een tijdlang dienst als fort, voordat het door de architekt Baldassare Peruzzi omgebouwd werd tot een patriciëerspaleis.

Tussen 1926 en 1932 werd het zo goed mogelijk in ere hersteld o.a. door alle er tegenaan gebouwde strukturen te vernielen.

Het theater had een diameter van maar liefst 130 meter en een half-ronde façade met drie verdiepingen waarvan de eerste Dorische, de tweede Ionische en de, gesloten,  bovenste waarschijnlijk Korinthische halfzuilen had.

De scène, zoals te zien op de Pianta Marmorea uit de 3e eeuw, was naar de rivier gericht en had aan weerszijden twee aula’s. Een grote exedra vormde de achtergrond.

Bij het Teatro di Marcello staan de ruïnes van de Tempel van Bellona en de Tempel van Apollo.

Het Theater van Marcellus kan enkel van buitenaf gezien worden. Het adres is Via del Teatro di Marcello (in de wijk Ripa).

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome monumenten en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s