Rodin. Marmer, Leven (Tentoonstelling Terme di Diocleziane, tot 25 Mei 2014)

De tentoonstelling Rodin, Marmer, Leven (Rodin, il Marmo, la Vita), die van 18 Februari tot 25 Mei 2014 in Rome gehouden wordt, is de meest uitgebreide expositie van Rodin’s marmeren beeldhouwwerken die ooit gehouden is.

De Kus van Rodin in het Museo Nazionale Romano

De Kus

De 60 beeldhouwwerken die er te zien zijn komen uit verschillende belangrijke Europese musea, waaronder het Petit Palais – Musée des Beaux-Arts de la Ville (Parijs), het Musée Faure (Aix-les-Bains) en het Musée de Picardie (Amiens).

De grootste attraktie van de expositie komt echter uit het museum dat ooit de residentie van de kunstenaar zelf was, het Parijse Musée Rodin: De Kus. Dit werk baarde in 1886, toen het gemaakt werd, erg veel opzien vanwege de wellust en sensualiteit die eruit sprak.

“Rodin, Marmer, Leven” opent op 18 Februari 2014 en zal tot 25 Mei duren. Romeins Nationaal Museum, Terme di Diocleziane zetel, Viale Enrico De Nicola, 79 – Rome (tel. +39 06 45210411). Openingstijden: Dinsdag tot Zondag van 10.30 tot 19.30 (Maandag gesloten). De toegangsprijs is 12 Euro, maar als U de tentoonstelling bezoekt als onderdeel van Uw bezoek aan de Terme di Diocleziane zelf kost het slechts 8 Euro.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Tentoonstellingen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.