Santi Vincenzo e Anastasio Kerk

De SS. Vincenzo e Anastasio kerk bevindt zich schuin tegenover de Trevi Fontein op het Piazza di Trevi in Rome.  In de volksmond werd ze echter, wegens hieronder verklaarde motieven, de Satanasia kerk genoemd.

Adres, Entréeprijs en Openingstijden SS. Vincenzo en Anastasio Kerk

Het adres van de kerk is Vicolo dei Modelli, 73 (Bus: 52, 53, 62, 63, 71, 83, 85, 116, 116T, 160, 160F, 175, 492, C3, N4, N5, N12, N25). Toegang is gratis. De openingstijden zijn elke dag van 9.00 tot 20.00 uur.

De SS. Vincenzo e Anastasio Kerk is ontworpen door de architekt Martino Longhi il Giovane en gesticht door Kardinaal Mazarin, wiens wapenschild, omlijst door engelen met naakt bovenlichaam, gen alledaagse aanblik op een Romeinse kerk, het bovenste gedeelte ervan siert.

Ook de buste van de kardinaal zelf is op de kerk te zien. Wat eveneens ongewoon is dat zijn nicht Ortensia Mancini er ook afgebeeld is. Dit maakt haar tot de enige leek die op de façade van een Romeinse kerk te zien is.

Lange tijd deed de kerk dienst als parochiekerk van de wijk. Aangezien het Quirinaalpaleis, lange tijd de residentie van verschillende pausen, ook tot deze wijk behoorde, werden in de SS. Vincenzo en Anastasio kerk de bij het balsemen verwijderde harten en andere organen van een 30-tal, tussen 1590 en 1903 overleden, pausen bewaard, wat dus tot de bijnaam Satanasia kerk leidde.

Onder een andere naam, SS. Cirillo e Metodio, wordt ze sinds 2006 ook gebruikt door een Bulgaarse kloosterorde, die er elke zondagochtend om 10.30 uur de mis viert.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome kerken en basilieken en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.