Palazzo Antonelli Rome

Het Palazzo Antonelli is een gebouw aan het Largo Magnanapoli in Rome. Het is in de 18e eeuw gebouwd en later naar achteren verplaatst omdat de Via Nazionale aangelegd moest worden. In de hal is een groot blok afkomstig van de Serviaanse Muren te zien.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs Palazzo Antonelli

Het officiële adres van het Palazzo Antonelli is Via Quattro Novembre, 158 (wijk: Trevi). Het gebouw kan niet bezocht worden.

Geschiedenis Palazzo Antonelli

Op de plek waar het gebouw staat stonden voor de 18e eeuw een aantal huizen met een stuk terrein dat als wijngaard gebruikt werd. Oorspronkelijk werd het palazzo gebouwd door de familie Fiorenzi.

De huidige aanblik van het gebouw is te danken aan een vebouwing in de tweede helft van de 19e eeuw. In opdracht van de nieuwe eigenares Luisa Carlotta di Borbone verbond de architekt Andrea Busiri Vici het gebouw met een aantal nabijgelegen huizen.

Nog later kwam het in handen van Kardinaal Giacomo Antonelli, de staatssecretaris van Pius IX. De Kardinaal woonde er niet zelf en gebruikte het eignelijk alleen maar om er zijn verzameling edelstenen en amber uit de 16e eeuw te bewaren.

Zijn erfgenamen gaven het gebouw vervolgens aan het Vaticaan, waarop het gedeeltelijk verhuurd werd aan de Banca d’Italia.

Het Gebouw

Het Palazzo Antonelli wordt gekenmerkt door een indrukwekkende eerste verdieping met een aantal poorten en ramen met perfecte half-ronde bogen. Hierboven zijn twee verdiepingen waarin de vensters architraven hebben en een tussenverdieping met eenvoudigere vensters.

Serviaanse Muren

in de hal van het gebouw is een groot stuk van de Serviaanse Muren te zien, waarschijnlijk afkomstig uit 87 vòòr Chr. Het bestaat uit een boog die verdeeld is in segmenten tufsteen. Deze wordt gebruikt als toegang tot de trappen. De boog werd niet als deur gebruikt, maar als opening naar een kamer waar een wapen stond (waarschijnlijk een soort catapult).

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Historische Gebouwen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s