Torens Rome

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig van over, maar in de middeleeuwen stonden er maar liefst zo’n 900 torens in Rome. Veel van deze torens bevonden zich in de stadsmuren, maar een groot gedeelte was gebouwd door de invloedrijkste families van de stad, om aan te geven hoe rijk en belangrijk deze wel niet waren. Aardbevingen zorgden ervoor dat veel torens niet meer te bezichtigen zijn, terwijl andere bouwwerken geïncorporeerd werden in in de Renaissance periode opgetrokken gebouwen. De grootste schade werd echter aangebracht in 1257, toen Brancaleone degli Andalò, om te laten zien wie er de baas was en de macht van de familie Annibaldi in te perken, een honderdtal torens met de grond gelijk liet maken.

De bekendste torens in Rome die nog overeind staan

  • Torre dei Conti: Deze bevindt zich in de Via dei Fori Imperiali, aan het einde van de huidige Via Cavour. Ze is in de 13e eeuw gebouwd en stond toen bekend als de Torre Maggiore (“Grootste Toren”).
  • De Torre del Grillo is gebouwd op oude muren die uit de tijd van Keizer Trajanus.
  • De Torre delle Milizie staat aan het einde van de huidige Via Nazionale en heet zo omdat in dit gedeelte van de stad legereenheden gelegerd waren.
  • De Torre dei Sanguini bevindt zich dichtbij het Piazza Navona, net als de Torre dei Millini.
  • In de Via dei Portoghesi staat de Torre dei Frangipani, die vanwege een oude legende toendertijd beter bekend stond als de Torre della Scimmia. Een aapje (scimmia) zou een keer een babytje ontvoerd en, na de toren beklommen te hebben, het ongedeerd weer teruggebracht hebben.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome monumenten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s