Top 10 Bezienswaardigheden Latina

Latina is vrij uniek, aangezien het een compleet nieuwe stad is. Geen historisch centrum dus, aangezien ze pas sinds 1932 bestaat. De meest interessante bouwwerken stammen dan ook uit die, fascistische, periode.

Top 10 Bezienwaardigheden Latina

 1. Palazzo Comunale: Het Gemeentehuis van Latina heeft twee verdiepingen en een klokkentoren. Binnen het gebouw is een grote tuin met een bronzen beeldhouwwerk.
 2. Circeo Nationaal Park
 3. San Marco Kerk: Gebouwd bij de stichting van de stad, in 1932. De architekt was Oriolo Frezzotti.
 4. De Fontana Monumentale bevindt zich in het midden van het Piazza del Popolo. Ze is ontworpen door Oriolo Frezzotti. De tarweschoof symboliseert de overwinning van de mensheid op het moeras.
 5. Het Casa dei Cursori is het oude stadsziekenhuis. Het is gebouwd in de art nouveau stijl en, gebouwd in 1928, is een van de oudste gebouwen in de stad.
 6. De Santa Maria Goretti Kerk stamt uit de 50’er jaren.
 7. Palazzo del Governo: Dit gebouw is geopend sinds het bestaan van de provincie Latina. Het middelste gedeelte van het gebouw steekt verder naar  voren dan de zijgebouwen en is rijkelijk versierd met kunstwerken van allerhande aard.
 8. Het Palazzo M is zoals veel gebouwen in Latina in de fascistische tijd (de M staat voor Mussolini) opgetrokken. Een andere naam ervan is de Casa del Fascio en het had deel uit moeten maken van een complex waartoe ook de Foro Mussolini, een kazerne en een sporthal behoord zouden hebben. De oorlog strooide roet in het eten.
 9. Het Casa dei Cursori is een voormalig ziekenhuis en één van de oudste gebouwen in Latina. (Sinds het in 1928 gebouwd is, is dit echter niet erg oud voor Italiaanse begrippen.)
 10. Palazzo delle Poste: Ontworpen door de architekt Angiolo Mazzoni en in 1932, in het bijzijn van Mussolini, ingewijd.

Meer Bezienswaardigheden Latina

 • Pinacoteca Civica d’Arte Moderna
 • Casa del Combattente (“Huis van de Strijder”)
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Dagtochtjes en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.