Gesù Bambino all’Esquilino Kerk

De Gesù Bambino all’Esquilino Kerk in Rome bevindt zich aan het begin van de wijk Monti in Rome, tegenover de veel bekendere Basiliek van Santa Pudenziana.


Architekten

De kerk is gebouwd tijdens het pontificaat van Clemens XII. De oorspronkelijke architekt was Alessandro Specchi. Carlo Buratti en vooral Ferdinando Fuga voltooiden de construktie. De bouw duurde van 1713 tot 1736.

Gesù Bambino all'Esquilino Kerk (Rome)

Gesù Bambino all’Esquilino Kerk


Kostschool

De kerk hoort bij de kostschool van de Suore Oblate del Bambino Gesù, die een heel huizenblok in beslag neemt, maar later, in de 19e eeuw gebouwd is door Andrea Busiri Vici.


Façade

Vroeger waren er trappen die tot de kerk leidden, maar die werden verwijderd toen de straat opgehoogd werd (1870). Hierdoor werd overigens de begane grond van het bijbehorende klooster een kelder. Boven de eenvoudige toegangspoort is een met festoenen versierd wapenschild te zien.

Praktische Informatie

Openingstijden: Onbekend.
Gesloten: Onbekend.
Toegangsprijs: .
Telefoon: +39 064883700
Adres: Via Urbana 1  (Distrikt: Monti).
Openbaar vervoer: Metro: Vittorio Emanuele (lijn A), Termini (lijn A, B).

Interieur

Het interieur van de kerk heeft een Grieks vloerplan. De koepel is half-rond en er staan drie altaren. Bij één van de altaren hing vroeger “De Adoratie van de Herders” (1733-1736) van Marco Benefial, maar dat is verplaatst naar het klooster.


Kapel van de Passie

De Kapel van de Passie is in 1856 versierd door Virginio Vespignani en wordt gekenmerkt door polychroom marmer, verguld pleisterwerk en schilderingen van de hand van Francesco Grandi.


Onderdak

Op het huis rechts van de kerk is een bordje te zien ter nagedachtenis van de priester Pietro Pappagallo, die tijdens de bezettingonderdak gaf aan door de nazi’s vervolgde mensen van welk geloof dan ook.


Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome kerken en basilieken en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s