Santa Maria Kerk (Sperlonga)

De Santa Maria Kerk (Sanctae Mariae de Sperlonche) is de oudste kerk van Sperlonga. Ze is een aantal jaren gesloten geweest wegens restauratiewerkzaamheden. Tegenwoordig vinden er vooral concerten en andere culturele evenementen plaats.

Adres Santa Maria Kerk

Het adres van de kerk is Via Porta Piccola – 04029 Sperlonga.

De Chiesa di Santa Maria is in het begin van de 12e eeuw gebouwd. Ze wordt gekenmerkt door twee beuken, waar in de loop der eeuwen andere ruimtes aan toegevoegd zijn.

Het hoofdaltaar wordt opgesierd door een schilderij dat de Madonna Assunta verbeeldt. Toen Paus Leo I (ook bekend als Paus Leo de Grote) in het begin van de 18e eeuw tot schutsheilige van Sperlonga werd verklaard, werden de oude Cappella del Presepe (achterin rechts) en een standbeeld van de Napoletaanse school aan hem gewijd.

Samen met de San Domenico Kapel met een beschilderd gewelf en een 18e eeuws altaar worden de belangrijkste trekpleisters in deze kerk gevormd door de verschillende muurschilderingen in de kerk, waarvan sommigen uit de 12e eeuw stammen.

De religieuze funktie van de kerk is overgenomen door de in 1964 gebouwde Santa Maria Assunta in Cielo Kerk (Piazza Europa – 04029 Sperlonga).

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Dagtochtjes en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.