Piazza della Repubblica

Piazza della Repubblica is een plein in Rome. Het wordt gekenmerkt door een grote centrale fontein, de Fontana delle Naiadi, in het midden en bevindt zich op korte loopafstand van het centrale station Roma Termini. Aan de noord-oostelijke zijde van het plein staat de Santa Maria degli Angeli e dei Martiri Basiliek.

Adres en Openbaar Vervoer Piazza della Repubblica

Het adres is Piazza della Repubblica, snc – 00185 Rome. Metro: Repubblica (lijn A); Bus: 40, 60, 64, 70, 170, H, N8, N15, N18.

Weetjes Piazza della Repubblica

Tot het einde van de 50’er jaren heette Piazza della Repubblica nog Piazza Esedra en vooral oudere Romeinen noemen het nog steeds zo. Deze naam komt van de exedra van de Baden van Diocletianus, die zich op de precieze plek bevond waar nu de half-ronde rijen zuilen en paleizen staan.

Bezienswaardigheden Piazza della Repubblica

De Paleizen van Gaetano Koch.

De gebouwen met de door grote zuilen ondersteunde portico’s aan weerszijden van het begin van de Via Nazionale zijn ontworpen door de architekt Gaetano Koch. Ze zijn gebouwd tussen 1887 en 1898.

Bailica degli Angeli e dei Martiri.

De Basilica degli Angeli e dei Martiri heeft een vloerplan waarbij de ruïnes van met name het tepidarium van de Terme di Diocleziane gebruikt werden. De basiliek is ontworpen door Michelangelo.

Fontana delle Naiadi.

Midden op het Piazza della Repubblica bevindt zich de grote ronde Fontana delle Naiadi, die er helaas vanwege de door de auto’s die er dag en nacht omheen rijden veroorzaakte smog vrijwel altijd viezig en verwaarloosd uitziet. Deze fontein is ontworpen door Mario Rutelli, wiens achterkleinzoon het ooit nog tot burgemeester van Rome zou schoppen.

Via Nazionale.

De Via Nazionale is één van de bekendste winkelstraten van Rome. De straat begint bij het Piazza della Repubblica en gaat in zuid-westelijke richting verder om te eindigen bij de Villa Aldobrandini en het Largo Magnanapoli. Vooral het begin van de straat wordt gekenmerkt door veel kleding- en schoenenwinkels.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome pleinen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s