Destination Hope Fototentoonstelling (Palazzo Braschi, 2014)

Palazzo Braschi - Destination Hope

Palazzo Braschi – Destination Hope

In het Museo di Roma – Palazzo Braschi is tot 7 Januari 2015 de fototentoostelling “Destination Hope” te bezichtigen. De expositie houdt zich bezig met de tragedie van de miljoenen mensen die gedwongen worden verre afstanden te reizen om aan de benodigde gezondheidszorg te kunnen komen.

Destination Hope – Museo di Roma Praktische Informatie

Het adres van het Palazzo Braschi is Piazza di San Pantaleo, 10 – 00186 Rome (tel. +39 060608). Bus: 40, 62, 64, 70, 81, 87, 186, 492, 628, N6, N7. De tentoonstelling is geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Maandag gesloten. Entrée: 9,50 Euro (korting: 7,50 Euro).

De reden voor dit gebrek aan adequate medische hulp is deels dat deze simpelweg niet bestaat, maar vaak komt het ook doordat er in een land bepaalde wetten zijn die ervoor zorgen dat zieken niet aan goedkope medicijnen kunnen komen.

De foto’s zijn gemaakt door de organizatie Parallelozero. De fotografen hebben twee jaar lang door alle werelddelen rondgereisd om deze misstanden te documenteren. De expositie, die deell uitmaakt van het Festival della Letteratura di Viaggio (“Festival van de Reisliteratuur”) bestaat naast de 120 foto’s die tentoongesteld worden uit 13 audiovisuele reisverslagen.

Het doel is uiteraard om zo veel mogelijk mensen te tonen dat niet iedereen de mazzel heeft om dichtbij een ziekenhuis of andere adequate medische hulppost te wonen. Het is de bedoeling dat de tentoonstelling later ook in andere steden getoond zal worden.

Crowdfunding: www.produzionidalbasso.com/pdb_6169.html

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Tentoonstellingen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.