Etruskische Necropolis (Tarquinia)

De Etruskische Necropolis van Tarquinia ligt op ongeveer drie kilometer buiten de bebouwde kom van de stad in de gemeente Montarozzi. Het is één van de belangrijkste Etruskische vindplaatsen, met buitengewoon veel mooi versierde grafkelders.

Adres, Toegangsprijs en Openingstijden

Het adres is Strada Provinciale Monterozzi – Marina, V. Ripagretta – 01016 Tarquinia. Toegangsprijs (Etruskisch Museum + Necropolis): 8 Euro. Jongeren tussen 18 en 25 jaar: 4 Euro. Kinderen jonger dan 18 en 65+’ers: gratis. Openingstijden: Dinsdag tot zondag: 08.30 tot 14.00 uur. gesloten: Maandag, 1 Januari, 25 December.

Weetjes Etruskische Necropolis

Fresco in de Necropolis van Monterozzi buiten Tarquinia

Tombe van de Luipaarden

De Etruskische Necropolis van Tarquinia strekt zich uit over een oppervlakte van ongeveer 750 hectare. Het is niet de enige plek waar de grafkamers versierd zijn, maar het is wel waar het fenomeen zo wijd verspreid is dat hier goed de evolutie van de Etruskische maatschappij van de 7e tot de 3e eeuw vòòr Chr. te volgen is.

Er zijn ongeveer 200 begraafplaatsen met (delen van) schilderingen, die enkel in de tombes van aristocraten gebruikt werden. Over het algemeen zijn het scènes uit het dagelijkse leven van de gestorvene, waarschijnlijk om de continuïteit van het leven na de dood aan te geven.

Op het moment kunnen slechts 14 van deze tombes bezocht worden: De Tombe del Cacciatore (“van de Jager”), dei Giocolieri (“goochelaars”), della Pulcella (de maagd”), Cardarelli, della Fustigazione (“van de gesiging”), Fiore di Loto (“Lotusbloem”), delle Leonesse (“van de Leeuwinnen”), dei Gorgoneion (een Gorgoneion was een antieke Griekse amulet met het hoofd van een Gorgon), dei Caronti (van de figuur Charon uit de Griekse mythologie, die de doden over de rivier de Styx naar Hades bracht), dei Leopardi (“de luipaarden”), delle Baccanti (“de Bacchanten”), della Caccia e Pesca (“van de jacht en de visvangst”).

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rome Dagtochtjes en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.